Мръсните дрехи застояват, защото не знаем как да ги перем

9 от 10 европейци ползват пералната машина у дома поне веднъж седмично. Оказва се обаче, че прането не винаги е толкова ясно и просто домакинско задължение.

Дрехите на една трета от хората в Европа застояват неизпрани в коша, тъй като собствениците им не са сигурни как точно се перат и как правилно да се грижат за тях показва последно проучване. Любимите дрехи на голяма част от участниците в проучването застояват в коша за пране и никога няма да бъдат носени отново.

Над половината от европейците, които са имали случай да повредят свои дрехи след изпиране в пералнята, сега избягват прането, като едно от 10 семейства оценява подобни увреждания на дрехите на 120 евро годишно. Причината за подобни проблеми може да се дължи на неразбиране на множеството програми на пералните при средно използване на едва две програми седмично (при наличие на 13 възможни опции) – изпиране на 40°С (66%) и бърза програма (57%).

Хората споделят, че досадните домакински задължения като прането трябва да се вършат бързо и лесно, а в същото време дрехите трябва да се поддържат в най-добро състояние. Много хора се затрудняват от големия брой програми на своята перална машина и не знаят коя точно да изберат. Така стигат до навика да ползват основно една или две от наличните програми. Това означава, че някои специални дрехи никога не се перат, а други се увреждат по една или друга причина.

Facebook comments