fbpx Манол Лазаров е българският World Class Барман за 2019 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Манол Лазаров е българският World Class Барман за 2019

Манол Лазаров е българският World Class Барман за 2019

След безброй часове зад бара и два дни, изпълнени с предизвикателства и коктейли от световна класа, четирима бармани се класираха в Националният финал на World Class Барман на годината - Герман Гочев от The Martini, Варна, Манол Лазаров от Sputnik, София, Николай Вангелов от Crystal, София, и Павлин Иванов от Planet Club, София.

В първия ден от финала барманите доказаха своите експертни познания за невероятните вкусове, преплитащи се в Johnnie Walker Black Label в предизвикателството My Mixer Live. Future Signature ги предизвика да създадат и представят футуристичен коктейл, който олицетворява собствения им стил и визия за бъдещето на техния бар. За финал предизвикателството Cocktails & Food Pairing изпита уменията им да комбинират апетитни ястия с неустоими коктейли. Четиримата финалисти, събрали най-много точки, получиха задачата да вдъхнат живот на свой собствен pop-up бар, посветен на темата и марката, която жребият им отреди, за отрицателно време и максимален резултат.

Гостите на финала се потопиха в света на джин Tanqueray No.TEN с бара на Павлин Иванов – LimeLight, понесоха се на вихъра на The Windmill от Манол Лазаров и водка Ketel One, опитаха от американския вкус на бърбън Bulleit в American Oak бара на Герман Гочев и завършиха вечерта в Nightz Cap с ром Zacapa и коктейли от Николай Вангелов. За втора поредна година публиката сподели своите впечатленията и подкрепи своя фаворит като гласува за любим бар. Тази титла отнесе Герман Гочев и American Oak бара на Bulleit.

Новия World Class Барман на България е Манол Лазаров, който работи в Sputnik от 2018 и е сред финалистите за първа година. Той ще представи България и своите коктейлни творения пред бар експерти от цял свят на световния финал в Глазгоу, Шотландия, през септември.

Мисията на WORLD CLASS е да вдъхновява хората да консумират по-качествени напитки, докато създават незабравими спомени. У дома или на бара, WORLD CLASS подканва да подхождаме към изтънчените питиета със същото внимание и високи изисквания, с които подхождаме към изтънчената храна.
През последните девет години WORLD CLASS подкрепя, обучава и вдъхновява над 300 000 бармани по света.

WORLD CLASS Барман на годината – най-голямото състезание за бармани в света, където 57 от най-добрите бармани – доказали се на местните надпревари в своята страна, се състезават за титлата най-добрия барман в света.