fbpx Мелницата София Мел ЕАД се преименува в ГудМилс България ЕАД | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мелницата София Мел ЕАД се преименува в ГудМилс България ЕАД

Една от най-големите и модерни мелници на Балканския полуостров София Мел ЕАД, вече е с ново корпоративно име - ГудМилс България ЕАД. То съответства изцяло на името на едноличния досегашен и настоящ собственик на мелницата - GoodMills Group (ГудМилс Групата).
Една от най-важните цели на GoodMills Group е чрез новото име да запази историята и традициите на всеки пазар, като ги обогати с нови и модерни подходи на управление на производството и отношение към клиентите. ГудМилс България е лидер на пазара на брашно в България. Търговската марка „София Мел”, която се ползва с изключителна популярност както сред индустриалните производители на хляб и тестени изделия, така и сред крайните потребители и домакинства, се запазва, така че корпоративните и директните клиенти няма да забележат визуална промяна в познатите до сега продуктови опаковки.

Любопитен факт е, че всеки трети домашно приготвен хляб или сладкиш в България се прави с брашно от марката София Мел.

ГудМилс България е разположена на площ от 50 000 кв.м., почти в сърцето на София. Мелницата има три независими линии за смилане с обща производителност 750 тона зърно на денонощие. В комплекса има бетонов силоз за зърно с вместимост 40 000 тона, бетонов силоз за млевни продукти с вместимост 11 000 тона и склад за готови продукти с площ 4 000 кв.м. Компанията има собствена развита инфраструктура, която включва всички необходими за дейността помощни съоръжения и сгради. Изградени са над 1 000 метра асфалтирани пътища и 1 400 метра собствени ж.п. коловози. ГудМилс България е единствената мелница в страната, която притежава два локомотива. С пряка железопътна връзка продукцията заминава по линиите към Лом, Русе, Варна и Бургас, както и други градове в страната и чужбина. В мелницата и офиса са заети над 100 служители и работници.

Централата на GoodMills Group се намира във Виена. Компанията обединява 29 мелници в седем държави. С годишен обем на преработено зърно от над 3 млн. тона и 1 млрд. евро оборот, дружеството се нарежда сред четирите най-големи производители на брашно в света.