fbpx Менджмънтът на летища Бургас и Варна очаква 2023 г. да е още по-успешна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Менджмънтът на летища Бургас и Варна очаква 2023 г. да е още по-успешна

От началото на 2022 г. до този момент, Летище Бургас е обслужили 1 621 220 пътници с 12 159 самолетодвижения, което представлява 70% ръст, в сравнение с миналата година, въпреки липсата на полети от Руската Федерация, Украйна и Беларус. Лято 2022 г. бе изключително успешно за бургаското летище, като бяха оперирани редовни и чартърни полети до 75 дестинации от 23 държави, изпълнявани от 42 авиокомпании, като това е повече от обслужения брой пътници на Летище Варна, където от началото на годината са обслужени 1 333 699 пътници с 10 332 самолетодвижения.

Летище Бургас и Летище Варна бяха представени на световните туристически изложения в Париж и Лондон и ние непрекъснато работим с авиокомпаниите в посока откриването на нови маршрути за двете летища. Нещо повече, Летище Варна и Летище Бургас бяха промотирани на специално „роудшоу“ в Полша, организирано от Алианс Българско Черноморие, с подкрепата Министерство на туризма на Република България, провело се в периода 24-28 октомври, на което бяха осъществени много B2B срещи, насочени за разгръщането на потенциала на летищата за полския пазар.

Инвестиционната програма за Летище Бургас се изпълнява също по план и в съгласуваност с Министерство на транспорта на Република България. В следващите години ще инвестираме още повече средства в проекти в Бургас, като предстои пълна рехабилитация на пистата.

Авиокомпания RyanAir вече пусна в продажба билети за нови 3 полета от/до Летище Бургас за 2023 г. до: Познан, Каунас и Дъблин. Очакванията за 2023 г. са оптимистични за още по-силна година от 2022 г.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД винаги е следвал подхода за съвместна работа и действия с местните власти за промотирането на Бургас като атрактивна туристическа дестинация, така че да посрещаме още повече полети на Летище Бургас. Мениджмънтът на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е изключително заинтересован за взаимодействие с общините, туристическия сектор и Министерство на туризма на Република България за подобряване на туризма на Българското Черноморие. Ние вече сме предприели стъпки в тази посока, вкл. основаването на Алианс Българско Черноморие и каним всички общини и професионалисти да се присъединят към нашите активности.