fbpx Министър Балтова: България е една сигурна и безопасна дестинация | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Министър Балтова: България е една сигурна и безопасна дестинация

Туристическият бизнес в България очакват всички туристи – и български и чуждестранни и са подготвени много добре за това. Те са готови да отговорят на всички изисквания за спазване на  противоепидемичните мерки. Много е важно да се знае, че България е една сигурна и безопасна дестинация”.  Това каза в студиото на „Здравей, България” служебният министър на туризма Стела Балтова.

По думите й е от съществена важност от икономическа гледна точка почивката трябва да е изгодна. „Важно е за българските туристи плажните принадлежности да бъдат на приемливи цени”, подчерта министърът и допълни: „Има очаквания на нулева цена. Имаше концесионери, които тръгнаха в тази посока. Това ще е сериозно облекчение. Те вече са откликнали, защото срокът за предложения минава. Веднага ще преподпишем търговските условия. От утре тръгваме на проверки. Ще обявим цените на плажните принадлежности на сайта на министерството”.

По въпроса с ваксинирането на служителите в сектора срещу COVID-19 тя заяви: „За целия туристически сектор има осигурен достатъчен брой ваксини. От тук насетне – това трябва да се превърне във фирмена политика. Това е елемент за добре дошли в България”.