fbpx Млади хора търсиха шанс да открият работа или стаж по време на дни на кариерата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Млади хора търсиха шанс да открият работа или стаж по време на дни на кариерата

Млади хора търсиха шанс да открият работа или стаж по време на дни на кариерата

110 водещи фирми от цялата страна и 5217 кандидати се включиха в 19-ото поредно издание на „Национални дни на кариерата“, което се проведе виртуално заради обявеното извърнредно положение заради коронавирус.

Заради епидемията от COVID-19, имаше огромен риск най-старият и мащабен кариерен форум у нас да бъде просто отменен и младите специалисти и студенти да не получат традиционния вече шанс да открият своята нова работа или стаж. Бизнесът също щеше да се лиши от  една удобна и ефективна платформа, чрез която повече от 18 години достига до достойни и амбициозни кандидати, желаещи да станат част от екипите на фирмите им. Равносметката от годините досега е красноречива – повече от 45 хиляди млади хора са положили началото на кариерата си именно чрез форума „Национални дни на кариерата“.

Резултатите от проведените в рамките на трите дни чат-интервюта тепърва ще търпят развитие и ще бъдат отчитани. След като кандидатите имаха възможност – седейки безопасно у дома си – да избират с кои представители от участващите 110 водещи компании да се срещнат и да разговарят виртуално, мнозина от тях са се сдобили с предложения, които да осмислят и с покани за по-нататъшни интервюта. Красноречиво е обаче, че бизнесът и кандидатите вече реагират положително на проведеното събитие и затова няма съмнение – и тази година хиляди младежи от цялата страна отново получиха виртуално своя реален шанс да открият подходяща първа работа или стаж.