fbpx Мото-Пфое навършва 20 години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мото-Пфое навършва 20 години

Мото-Пфое навършва 20 години

Една от първите частни компании за продажба и обслужване на автомобили, стартирала след промените в България през тази година навършва 20 години. През 1988 г. Карл-Хайнц Пфое за първи път пристига в страната с 8 употребявани автомобила Ford и с твърдото решение да ги продаде в страната, въпреки действащия по онова време социалистически и стопански ред. Стартилара като ексклузивен представител само на Ford за България, днес Мото-Пфое е официален дилър на автомобили от 5 световноизвестни автомобилни марки, Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover, Range Rover, с което портфолиото на компанията включва автомобили от практически всеки клас. Днес фирмата има 8 собствени търговско-сервизни комплекса в София Люлин, София Младост, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и 8 външни дилърства – Благоевград, Монтана, Габрово, Велико Търново, Шумен, Пазарджик, Хасково, Добрич. Клиенсткото задоволство от предлаганите стоки и услуги е на едно от най-високите нива в Европа – над 95%.

Компанията е известна със своята дейност, свързана с корпоративната социална отговорност чрез ежегодни дарения към индивиди и институции, възлизащи на стотици хиляди лева. В това число се включват Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство в България. Признание заради последователността и уникалността на тази Програма наскоро дойде от Детройт, САЩ, където Филип Пфое бе удостоен с отличието „Salute to Dealers” на Ford Motor Company за социална корпоративна отговорност. С това той е един от шестимата лауреати на наградата в цял свят за 2010 г.;
Мото-Пфое всяка година организира благотворително модно ревю за абитуриенти-сираци от контингента на БЧК, Традиционно подпомага българския спорт.

За 20-те години съществуване Мото-Пфое са продали общо 40 530 нови автомобили. В допълнение към 20-ия рожден ден на Мото-Пфое, тази година се честват 100 години Ford в България. През юли 1911 г. съдружниците в Събирателно дружество „Шпетер и Лъсков” – Леон Шпетер и братовчедите Методи и Марин Лъскови, правят първата обиколка на страната с автомобил, продължила 22 дни. Благодарение на нея, много българи за първи път в живота си виждат чудноватата самоходна машина. Този автомобил е легендарният Ford Model T. Днес, 100 години по-късно, компанията ще посети същите градове със своеобразно роуд шоу.

Като жест към клиентите компанията прави серия от изключително специални условия в продажбите на автомобили и сервизните услуги:
- Ford Focus за 199 лв на месец при 5-годишен лизинг;
- Ford Fiesta за 144 лв на месец при 5-годишен лизинг;
- Иновативни планове с включени сервизни пакети, оборотен автомобил и гуми; Отстъпки в сервизите.

Facebook коментари