fbpx Мтел представи новия си бранд | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мтел представи новия си бранд

Ново лого и изцяло променена визия представи днес Мтел. Тя съдържа и представя вътрешната промяна - във философията и ценностите на компанията и в променения й фокус, в който попада клиентът като личност.
Новото лого и новите визуални елементи носят усещането за движение и идват със заявка да се развиват в следващите години. Логото е образувано от символ, който представлява знаковата за Мтел буква „М”, стилизирана във формата за безкрайност, и текстова част „tel”. Символът „М” е изпълнен в богата цветова палитра, която обаче, остава в гамата на запазеното за компанията червено. Така в новото и различно лого е заключена и приемственост с предишния знак на компанията.
Историята в новото лого тръгва от етимологията на буквата „М”. В много от древните култури „М” изобразява „вода”, буквата се свързва с течност, а нейната символика се свързва със знака за безкрайност. Звуковият подпис на бранда пък е решен в основен акорд C Major, който наподобява вълна и също носи усещането за безкрайно движение.