fbpx Награди за BMW | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Награди за BMW

С настоящата си гама от модели и двигатели BMW спечели призове в шест от общо седем категории на конкурса "Green Mobility Trophy" 2014 на автомобилното списание "Auto Zeitung". Три от тях са за новия суб-бранд BMW i, други две за BMW 320d EfficientDynamics Edition и бензиновите двигатели с 4 цилиндъра и BMW TwinPower Turbo технология.

Общо 13 733 читатели на „Auto Zeitung" са участвали в тазгодишното издание на конкурса. BMW i3 постига особено впечатляващ резултат. Изцяло електрическия петместен модел печели в две категории и получава най-голям дял от гласовете в цялото състезание. BMW i3 е обявено за "Най-добър електрически автомобил" с голяма преднина пред конкурентите си и 30% от гласовете. Титлата в категорията "Най-добър автомобил с олекотена конструкция" е заслужена отново със забележителен резултат 31.1%.

Спортният plug-in хибрид BMW i8 - разработен в съответствие със същата инженерна концепция – също се класира на първо място. След като в миналогодишното издание на класацията зае трета позиция, тази година - само няколко седмици след въвеждането си на пазара, BMW i8 е обявено за "Най-добър хибриден автомобил" с 20.9 % от гласовете.

BMW постига победи с конвенционални задвижващи технологии в други две категории. BMW 320d EfficientDynamics Edition надделява над 20 конкуренти, за да спечели титлата "Най-добър икономичен дизел".

Широкият спектър от успешни концепции и технологии за устойчива мобилност се отразява в резултатите от гласуването за "Най-екологична марката". BMW категорично води и в тази категория, с 22.6 % от гласовете. Комбинацията от спортен дух и ефективност, която е характерна за цялата моделна гама на германския премиум автомобилен производител носи на BMW шеста титла в "Green Mobility Trophy" 2014.