fbpx Най-големите консултантски компании за бизнес имоти се сливат | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-големите консултантски компании за бизнес имоти се сливат

етикети

Две от най-големите консултантски компании за бизнес имоти - Cushman&Wakefield и DTZ, подписаха споразумение за сливането си на глобално ниво. Обединението между двете структури ще роди дружество с годишни приходи от $5,5 млрд., 43 000 служители и над 3,7 млн. кв. м управлявани площи.

Новата компания ще оперира под бранда Cushman&Wakefield, чийто стратегически партньор за България и Македония е Forton.

Обединението между двата бранда е резултат от придобиването на Cushman&Wakefieldот TPG Capital – базиран в Тексас, САЩ,частен глобален инвестиционен фонд, който управлява активи за $67 млрд. Миналата година той стана собственикна DTZ в партньорство с азиатската инвестиционна компания PAG и американската OTPP (Ontario Teachers' Pension Plan).

Сега същите инвеститори сана път да приключат и сделката за Cushman&Wakefieldс досегашния собственик - Exor SpA, част от групата Agnelli. Италианският холдингпритежава 81% от капитала на Cushman&Wakefieldи по-рано тази година обяви, че търси купувач за компанията. Стойността й при сегашната сделка се оценява на повече от $2 млрд. Очаква се продажбата да приключи до края на годината.