fbpx Най-интересните места за Хелоуин в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-интересните места за Хелоуин в Европа

Хелоуин става все по-популярен и в България с всяка изминала година, когато по улици и заведения можете да срещнете вампири, чудновати животни и други приказни същества. Кои са най-интересните места в Европа, на които можете да отидете за един по-различен Хелоуин, разказват от онлайн агенция eSky. 

Кориналдо, Италия

Кориналдо има две лица. Това на приветлив град, очарователна дестинация, наградена за невероятните си природни дадености и пейзажи. Градът обаче е и столицата на вещиците на Хелоуин, или най-дяволското място за отбелязване на празника. Ако сте достатъчно смели, отидете в Кориналдо за Фестивала на вещиците, който се провежда в края на октомври. 

Амстердам, Холандия

Амстердам е не само канали, магазини или кафенета, а и идеална дестинация за Хелоуин. Градът обича този празник толкова много, че местните празнуват в продължение на три дни, така че ако искате дълги празненства и изобилие от разнообразни костюми, Амстердам е вашето място.

Лондон, Великобритания

Лондон е едно от най-страшните места за Хелоуин. Тази година призраците на най-известните серийни убийци идват в града, за да ви посрещнат подобаващо и да превърнат деня в един от най-незабравимите празници, на които сте присъствали. 

Бомарцо, Италия

Паркът на чудовищата в Бомарцо е огромен, екстравагантен, символ на италианския Ренесанс. Историята на парка е малко неясна и историците не успяват да постигнат единодушие относно неговия произход и значението на статуите-чудовища, които ще “срещнете” навсякъде в парка. Най-големите приключенци могат да преминат през вратата, наречена “порта към Ада” и да открият тъмната страна на парка. 

Братислава, Словакия

Братислава е столицата на ужаса на Хелоуин. Този красив град се превръща в домакин на голямо парти със зомбита, чудовища и зли вещици. Братислава организира много събития, включително Halloween Party Erasmus Bratislava и Bratislava International Halloween Party, за да бъде домакин на най-ужасяващите същества и злини в света. 

Бран, Румъния

Добре дошли в замъка на Дракула или по-точно в замъка на Влад Цепеш. Разположен в Трансилвания, замъкът Бран е идеално място за забавление в нощта на Хелоуин. Туристическото село в подножието на замъка ще ви осигури скилидки чесън, ако искате да се предпазите от вампирите през нощта. 
Експертите отчитат, че дори броени дни преди празника, все още има изгодни възможности за пътуване и хотелско настаняване. Където и да решите да посрещнете Хелоуин не забравяйте да облечете оригинален костюм и да се забавлявате.