fbpx Внимание! Жена в офиса! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Внимание! Жена в офиса!

Внимание! Жена в офиса!

Бизнес, кариера, социална конкуренция, това си чисто мъжки игри. Но когато излизат на терена, жените играят друга игра, по свои собствени правила. Затова почти винаги с тях възникват проблеми. При разумен подход обаче, може да обърнете конфликта между половете във ваша полза. Най-важното е да разберете с кого си имате работа.

Активна феминистка

Старае се да води мъжка игра, но тайно ненавижда мъжете. Кариерата за нея е особено важна и понякога от присъствието й има полза, особено когато трябва да се обуздаят амбициите на някои самозабравили се представители на силния пол. Но ако тя започне да се придвижда по служебната стълбичка, не можеш да я спреш - гази като танк. Нейното кредо е борба с мъжете. Мечтае да получи власт над тях и да демонстрира, че жената е по-достойна да играе мъжка роля, отколкото самите мъже. Нейният девиз е „ще им докажа, че мога да мина и без тях”. При това не се срамува да използва доста непочтенни методи.
Гардеробът й се състои основно от делови костюми с панталони или дълги поли. Предпочита правоъгълните форми, а като цветове – сиво, черно и зеленикави тонове. За тържествени поводи може да облече и нещо тъмновиолетово или бордо. Не носи бижута, само часовник. Лесно се разпозвава по маршируващата, леко вдървена походка и напрегнатата физиономия.

Тя презира и жените заради „женските им слабости” и всячески се опитва да показва, че няма нищо общо с тях. Като правило не е омъжена, а често е латентна или явна лесбийка.
В никакъв случай не си помисляйге да я наричате „миличка” или да проявявате галатност, а не дай си боже да флиртувате. Това се приема като предизвикателство. Обръщайте се към нея формално и сухо, като я наричате „колега”. Пазете се да не заставате на пътя й, като й отнемате изгодна поръчка или станете началник на отдел, който тя е искала да оглави.
Най-добрият начин за борба е да я изолирате, по възможност и от клиентите, и от началството, да игнорирате молбите й за помощ. И запомнете, никога, ама никога не я допускайте до мъжките сбирки, когото пийвате биричка или просто сте на мястото за пушене. Това я травмира най-много.

„Секретутка”

Обикновено се появява в офиса по волята на някой началник. Не е злобна, хубавка е, но не разбира от нищо друго, освен от секс. Склонна е към ехбицисионизъм. Обожава късите поли, прозрачните блузи и плътно припепващите рокли. На всички мъже около себе си тя показва, че я залива океан от чувства. Когато общувате с нея, усещате, че наистина нещо ви става. Да говорите по работа с нея не е възможно, сексуалните импулси насочени към вас, напълно заглушват ефира.
Тази особа задължително ще ви хване някъде насаме: в асансьора, на мястото за пушене, дори и в мъжката тоалетна под предлог, че някъде тук е загубила важен договор.
Сексът с нея на практика е неизбежен. Ще получите някакво удоволствие, но май не си заслужава, първо, защото на заинтересования началник няма да му хареса, второ, трудно ще се освободите от мрежата й. Не забравяйте, че това е нимфоманка, която не пропуска субект, който малко от малко наподобява мъж.

Хищница

Не е глупава, опитва се да подобри социалния си статус. Обикновено търси заможен съпруг или богат любовник. Всичките й отношения са изградени от кариерни и меркантилни съображения.
В качеството на делови партньор може да ви бъде полезна с изобретателността си. Но, трябва да сте нащрек, особено, ако навлизате в заключителен етап на някой проект. Тя може да препише постигнати успехи само на себе си и да ви направи да изглеждате като пълен глупак в очите на началството.
Ако играе ролята на тиха вода, знайте това е временно, тигрицата се готви за скок, а сега просто си подбира жертвата.

Домакиня
Обикновено това е безотказна и грижовна майчица на офиса. Винаги е усмихната и доброжелателна. По всяко време може да бъде помолена за всичко. В природата й е да се занимава с чуждите проблеми. Отдава цялата си енергия да изпълнява „отделни” молби (включително интимни) на колегите си. При това никога не се сърди и обича всички. За празниците пече кесове и торти, организира купони и събира пари за подарък за рожден ден.
А ако някой има неприятности, първа тича да съчувства и да провежда успокоителни сеанси.
Обичайното й облекло са безформени костюми и старомодни рокли, леко наподобяващи халат. За гримиране не я търси, за фризьор, май не подозира за съществуването му. Но е много благосклонна към мъжете и намира повод да ги ожали. В разумни предели от това може да се възползвате.