fbpx Най-много бързи кредити се вземат за ремонт на дома и обзавеждане | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-много бързи кредити се вземат за ремонт на дома и обзавеждане

Най-много бързи кредити се вземат за ремонт на дома и обзавеждане

Най-много полата, които взимат бърз кредит го използват за ремонт или обзавеждане на дома, показват резултатите от последно проучване на компания за бързи кръдити. Една трета от клиентите (34%) са поискали заем за финансиране на свои лични нужди. Другите най-чести причини за бърз кредит са плащане на сметки (5%), рефинансиране на други задължения (4%), медицински услуги (3%) и образование (3%).

Според изследването 66% от клиентите предпочитат да внасят месечните си погасителни вноски по банков път, докато за 25% от тях е по-удобно да извършат плащането в някои от офисите на компанията. Останалите 9% предпочитат интернет, компании за плащане на едно гише и др.

„Българинът традиционно цени и пази дома си, който обикновено е най-важната му и скъпа материална придобивка. Нова кухня или баня, смяна на дограмата, цялостно освежаване на интериора - това са основните причини за теглене на кредити през пролетта и лятото. Още от март исканията за такива кредити са средно с 15-20% повече отколкото през предходните два месеца. За сметка на това заемите, отпуснати за лични нужди и медицински услуги са по-малко спрямо януари и февруари,” каза Здравко Райчев, изпълнителен директор на компанията.