fbpx Най-новият инвеститор на пазара на бизнес имоти е Lion’s Head Investments | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-новият инвеститор на пазара на бизнес имоти е Lion’s Head Investments

 

AG Capital анонсира създаването на Lion’s Head Investments – инвеститор на пазара на бизнес имоти в България и Централна и Източна Европа, с фокус върху придобиването на сгради със знаково значение и дългосрочни наематели. Основните инвеститори в дружеството Lion’s Head Investments са AG Capital и Old Mutual Property. 
Първите инвестиции на компанията са Polygraphia Office Center и Megapark в София и бизнес парк Oregon в Букурещ.
„След приключване на сделките за Megapark в София и Oregon Park в Букурещ портфолиото на Lion’s Head ще включва 5 сгради на обща стойност  310 млн. евро. Компанията ще управлява 235 000 кв.м. първокласни офис площи. Имаме подкрепата на институционални инвеститори и амбициозна програма за разрастване в региона.”, сподели Христо Илиев, председател на Съвета на директорите на AG Capital.

“Polygraphia Office Center е една от исторически ценните и значими сгради в София, която след мащабна реконструкция се превърна в модерен офис комплекс. След реализирането на Фаза 2 от разширяването, Polygraphia предлага 35 000 кв.м. модерно офис пространство в сърцето на София. Комплексът предлага и конферентен център за 150 души, като амбицията ни е той да се превърне в популярен бизнес, обществен и културен център. Сградата е изцяло отдадена под наем на престижни международни компании като Bosch, EY, GfK, Groupama, Stars Group, Kostal, Ubisoft и на успешни български компании като Онтотекст и Indevr. В нея работят приблизително 3000 души и се извършват мнoжество високотехнологични разработки в областта на Internet of Things, автомобилната и гейминг индустрии”, каза Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion’s Head.
.
Oregon Park е офис парк, разположен в северния бизнес район на Букурещ Floreasca Barbu Vacarescu, се състои от три офис сгради Клас А. Две от тях (A и B) са завършени през 2016 година и напълно отдадени на международни инвеститори като Oracle, Deloitte, Euler Hermes and Kepler Alten. Трета сграда е в процес на изграждане и ще бъде готова през 2019 г. Общата площ на трите сгради в парка ще бъде 125 000 кв.м.  Проектът заслужено е удостоен с наградата за най-добра офис сграда на CEE Real Estate Quality Awards 2018.”