Най-търсени са имотите в централните райони на София

Въпреки, че най-търсени са апартаментите в централните райони на София, реално сключените сделки обаче са в по-отдалечените райони на столицата с добра комуникативност, съобщават от копанията за недвижими имоти Arco Real Estate. Най-голям процент от купувачите се ориентират на първо място към кварталите Лозенец, Иван Вазов, Оборище. Причина за това, разбира се, е локацията, имайки предвид все по-натоварената столица и трудната достъпност на отдалечените квартали.

Прави впечатление обаче, че голям брой от реално сключените сделки за покупко-продажба са предимно в кварталите Люлин, Младост, Студентски град и Банишора. Това навежда на мисълта, че след проучване на пазара, клиентите са склони да се преориентират към тези райони, преразглеждайки своите приоритети, поради значително по-ниските цени на имотите, в съчетание с добрата комуникативност.

Най-търсени в центъра са двустайните апартаменти на цена от 60 000 до 75 000 Евро между 60 и 80 кв.м. Търсят се също така и тристайни жилища между 80 и 100 кв.м. на цена от 75 000 до 100 000 Евро.
Предлаганите апартаменти в центъра на София варират между 800 и 1200 Евро на кв.м. в зависимост от качеството на имота и точното му местоположение (идеален или широк център).
Клиентите продължават да се ориентират предимно към вече готовите апартаменти и наскоро завършените с Акт 16.

Facebook comments