fbpx Онлайн платформа помага на МСП да намерят бизнес партньори | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Онлайн платформа помага на МСП да намерят бизнес партньори

Стартира нова онлайн платформа MatcHub, разработена да помогне на МСП в България и Европа да намерят бизнес партньор в чужбина. Платформата свързва директно фирмите с партньори с интерес в същата сфера на дейност или експертиза.
„MatcHub съкращава дистанцията между Вас и Вашите нови бизнес партньори на целеви за фирмата Ви пазари. Платформата създава бизнес възможности за МСП, предприемачи и дори фрийленсъри да разширят бизнеса си на нови пазари и по лесен и бърз начин“ споделя Джанфранко Брусапорчи, съосновател и директор на платформата.

Според проучване на Българската търговски промишлена палата 77% от българските фирми имат интерес от икономическо сътрудничество с чуждестранни бизнес партньори през 2019 г. Почти две трети от фирмите (59%) не са напълно запознати с условията за бизнес и търговия в страните, с които искат да имат бизнес отношения.
Платформата е създадена, за да подпомогне на фирмите, които нямат капацитета и възможностите да се справят с предизвикателствата при намиране на подходящи бизнес партньори в чужбина. Платформата предлага два вида специализирани услуги. Първата дава възможност на фирмите да се регистрират безплатно в платформата и да имат достъп до мрежа от компании на местния и международни пазари. В допълнение MatcHub има възможност да подкрепи фирмите в процеса на тяхното развитие в чужбина. Благодарение на своята мрежа и международно присъствие MatcHub предоставя счетоводни услуги, правна консултация, транспорт и логистика, набиране на кадри, обучения и др.