fbpx Онлайн платформа помага на МСП да намерят бизнес партньори | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Онлайн платформа помага на МСП да намерят бизнес партньори

Онлайн платформа помага на МСП да намерят бизнес партньори

Стартира нова онлайн платформа MatcHub, разработена да помогне на МСП в България и Европа да намерят бизнес партньор в чужбина. Платформата свързва директно фирмите с партньори с интерес в същата сфера на дейност или експертиза.
„MatcHub съкращава дистанцията между Вас и Вашите нови бизнес партньори на целеви за фирмата Ви пазари. Платформата създава бизнес възможности за МСП, предприемачи и дори фрийленсъри да разширят бизнеса си на нови пазари и по лесен и бърз начин“ споделя Джанфранко Брусапорчи, съосновател и директор на платформата.

Според проучване на Българската търговски промишлена палата 77% от българските фирми имат интерес от икономическо сътрудничество с чуждестранни бизнес партньори през 2019 г. Почти две трети от фирмите (59%) не са напълно запознати с условията за бизнес и търговия в страните, с които искат да имат бизнес отношения.
Платформата е създадена, за да подпомогне на фирмите, които нямат капацитета и възможностите да се справят с предизвикателствата при намиране на подходящи бизнес партньори в чужбина. Платформата предлага два вида специализирани услуги. Първата дава възможност на фирмите да се регистрират безплатно в платформата и да имат достъп до мрежа от компании на местния и международни пазари. В допълнение MatcHub има възможност да подкрепи фирмите в процеса на тяхното развитие в чужбина. Благодарение на своята мрежа и международно присъствие MatcHub предоставя счетоводни услуги, правна консултация, транспорт и логистика, набиране на кадри, обучения и др.