fbpx Нестле България започва мащабна мисия SOS Залесяване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нестле България започва мащабна мисия SOS Залесяване

Нестле България отчита 11.3% органичен ръст за 2022 г., което се равнява на повече от 20 млн. български лева. „Моите очаквания са 2023 г. да бъде поредната успешна година и резултатите от първото тримесечие ги потвърждават.”, допълни Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България на годишна медийна среща.

Планираните  инвестиции на компанията за 2023 година 15 000 000 лева, независимо от турбуленциите на пазара.

Заедно с това Нестле България започва мащабна мисия SOS Залесяване. В партньорство с община Стамболово и експерти от Лесотехническия университет и Министерство на земеделието, компанията ще инвестира средства и усилия трайно да възстанови 30 декара опожарена гора на терена на община Стамболово.

„Миналата година започнахме с  инциативата „Залесяваме активно“ с която подкрепихме проекта на Столична община „Новата гора на София“. Тогава разбрахме, че това не е лесно и недостатъчно за мащабите на Нестле България. Искахме да направим нещо голямо, с национално покритие и с много по-голям принос. И така след 6 месеца можем да ви съобщим, че го измислихме. С помощта на ЛТУ и Министерството на земеделието стигнахме до община Стамболово и мащабната кауза SOS Залесяване.“  каза Нели Ангелова, мениджър „Комуникации“ за Нестле Югоизточен пазар.

По време на срещата бе сервирано и уникално кафе, приготвено от току що изпечени на място зърна от Nestle Roastelier и приготвено от бариста Nestle Professional Константин Дешев, като загатна за предстоящо иновативно лансиране, насочено към подкрепа на малкия и средния бизнес.