fbpx Нестле продължава да подкрепя кампании за активен начин на живот | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нестле продължава да подкрепя кампании за активен начин на живот

 

През 2017 г. най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще се развие в трите най-големи български града – София, Пловдив и Варна. Целта на организаторите е да предоставят разнообразни и богати възможности за спорт, движение и балансирано хранене за цялото семейство като мотивират все повече хора да открият приятната страна на движението.

Столична община обяви инвестиции в размер на над 3 млн. лв за развитие на спортната инфраструктура и различни дейности и програми. Община Пловдив обяви размер на инвестиции за активен начин на живот над 4 млн. лв., като Гребният канал, който е гордост на града, ще бъде обновен и модернизиран. Бюджетът на Варненска област за спорт и спортна инфраструктура е над 11 млн. лв. Приоритет за общината е да работи с децата, затова ще бъдат изградени 100 спортни площадки. Освен това ще бъде построен и стадион за плажни спортове, който да работи денонощно.

За дванадесета поредна година под мотото на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Нестле България подкрепя редица спортни проекти в цялата страна, а планът за 2017 г. предвижда разширяване на традиционните партньорства и добавяне на нови инициативи.

Нестле България, осъществява и подкрепя множество проекти, вдъхновени от ползите на балансираното хранене и активния начин на живот. Като един от най-големите стратегически инвеститори в страната през 2017 г. Нестле ще вложи над 1 млн. лева в различни проекти, насочени към обществото. „През настоящата година си поставяме за цел да привлечем 65 000 души, заедно с които да се движим, да спортуваме и да живеем активно, както и да разберем ползите от балансираното хранене. “, каза Нели Ангелова, мениджър „Корпоративни връзки“ на Нестле България.
Друг основен фокус на компанията в областта на балансираното хранене и активен начин на живот е програмата „Здрави деца в България“, която през тази година разширява обхвата си и в нея ще се включат училища от Пловдив и Варна, а целта е инициативата да придобие национален характер.
Нестле България обяви, че до 2020 ще намали с 5% захарта, с 10% солта, с 10% наситените мазнини и със 100% трансмазнините в своите продукти. „Намаленото количество сол в продуктите ни до момента е равно на тежестта на Айфеловата кула!“, посочи Мария Узунова, мениджър Регулаторни връзки в Нестле България. Нестле си поставя още по-амбициозни цели допълнително да редуцира съдържанието на тези съставки в продуктите си, за да отговори на очакванията на потребителите.