fbpx Нова година в България - къде и колко ще ни струва? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова година в България - къде и колко ще ни струва?

 

Ако сте от хората, които са решили да посрещнат новата 2020 година в България, но все още имате колебания къде точно да отидете и няма ли подобно пътуване да се отрази сериозно на бюджета ви, вижте какво коментира Ванина Хаджиева от онлайн туристическа агенция eSky.

Зимните курорти са чудесна идея за посрещането на новата година, а ако има и сняг, любителите на зимни спортове могат да съчетаят празника със своето хоби.

Банско ще ви излезе най-изгодно - хотелското настаняване за новогодишната нощ започва от 55 евро за двойна стая, а за централно разположен 4-звезден хотел със закуска ще трябва да отделите около 120 евро за двама.

В Пампорово хотел 4**** на полупансион за двама ще ви струва 125 евро.

Смолян също е вариант, ако искате да спите на по-ниски цени - хотелското настанява тип къща за гости стартира с цени от 25 евро за двойна стая.

Който и от зимните курорти да изберете, множеството механи, кръчми и ресторанти с удоволствие ще бъдат домакини на празничната вечер, ако не искате да я прекарате в самия хотел.

Ако не сте сред почитателите на зимните курорти, можете да изберете Пловдив - град, известен с многобройните интересни събития, които често се провеждат там. Тазгодишната столица на културата предлага хотелско настаняване за новогодишната нощ на цени от 10 евро, ако отседнете в къща за гости. Около 20 евро ще ви струва нощувка за двама в 3-звезден хотел и 40 в хотел 4 звезди.

Град Велико Търново също е известен с големите празненства около Нова година. Ако изберете него, нощувката за двама започва от 15 евро. Освен да се отбиете до Царевец, разбира се, не пропускайте да се разходите и до Арбанаси, който впечатлява със своите църкви, манастири и уникални къщи.

Експертите съветват - ако все още не сте резервирали, побързайте да го направите, защото в последния момент имате по-малко избор, а цените са доста по-високи.