fbpx Нова онлайн пратформа за сексуални съвети към тийнеджърите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова онлайн пратформа за сексуални съвети към тийнеджърите

 
За първи път в България видео канал ще помага на тийнейджърите със съвети по едни от най-вълнуващите и специалните теми в техния живот – любовта, секса и отношенията между хората. Това включва първи срещи, раздели, връзки от разстояние, запознанства и безопасност в интернет, как да разпознаят насилие, как да реагират или да се предпазят от насилие, промени през пубертета – не само в тялото, но и емоционални, първия път, видове секс, безопасен секс, предпазване от забременяване и сексуално предавани инфекции и много други.
 
Проектът е част от работата на LOVEGUIDE.BG – интерактивна платформа, която има за цел да компенсира липсата на сексуално образование в българските училища. Освен онлайн, тя достига и до тийнейджърите чрез разнообразни обучения, провеждани в цялата страна. Различното в работата на loveguide.bg е съдържанието – позитивно, лесно достъпно, честно, открито, с истинските имена на нещата и, разбира се, сто процента надеждно.
 
Лицето (водещата) на канала е Весела Бабинова, една от най-интересните млади български актриси, носител на Аскеер за изгряваща звезда. А на различните коментари и въпроси ще отговарят експерти.
 
България е в челото на всички негативни статистики, свързана със сексуалното здраве на младите хора. Причините са, че здравното образование не е част от задължителната училищна програма, а вкъщи сексът традиционно е тема табу. Децата не получават подходящата информация. Те се учат на принципа проба-грешка, от връстниците и порното, заливащо ги отвсякъде.
 
Страната ни е на първо място в Европа по нежелани бременности и раждания при момичета между 14 и 19 години.
 
9 от всеки нови 10 случаи на ХИВ са се заразили по сексуален път, докато преди 3-4 години това е било при инжекционна употреба на наркотици, над 50% от новите случаи на ХИВ са хора между 15 и 29 години. Почти всяка 4-та жена у нас е била жертва на сексуално насилие от страна на партньора си.
 
Новият видео канал е за тийнейджъри между 13 и 18 години с достъп до интернет. Те са на ръба да започнат да водят сексуален живот или току-що са започнали. Това е огромната част от българските тийнейджъри, които търсят отговори на въпросите за сексуалното здраве и интимните отношения, но не ги получават нито вкъщи, нито в училище. Платформата ще работи с тях, за да предотврати нежелани бременности, сексуално предавани инфекции, насилие и всички останали негативни ефекти от липсата на подходяща информация