fbpx Привличаме швейцарски инвестиции в сферата на аутсорсинг и IT индустрията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Привличаме швейцарски инвестиции в сферата на аутсорсинг и IT индустрията

Привличаме швейцарски инвестиции в сферата на аутсорсинг и IT индустрията

Възможностите за привличане на швейцарски инвестиции у нас в сферата на аутсорсинг и IT индустрията обсъдиха на двустранна среща министърът на икономиката Божидар Лукарски и посланикът на Швейцария Н. Пр. Денис Кнобел. По думите на посланика в страната ни има добри предпоставки за привличане на интереса на швейцарския бизнес, който в опита си да оптимизира производствата си насочва поглед навън.

„България има много силни позиции в Европа. Нашият бизнес трябва да се запознае с възможностите, които предлагате“, посочи на срещата посланик Кнобел. Той отбеляза, че трудно се привлича интересът на швейцарските фирми, но че усилията, които страната ни полага дават видими резултати. „Посланикът на България в Швейцария Н. Пр. Меглена Плугчиева постигна много в това отношение и успя да качи на борда големи швейцарски компании“, допълни той.

На срещата беше обсъдено предстоящо посещение на министър Лукарски в Швейцария, в рамките на което ще бъде проведен икономически форум за представяне на предимствата ни като инвестиционна дестинация за аутсорсинг и IT. Посланик Кнобел подчерта важността на това посещение като естествено продължение на последните визити на премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев в Швейцария и като решителна стъпка за позиционирането на България в спектъра на швейцарските фирми.

В началото на лятото предстои да бъде осъществено и посещение на голяма бизнес делегация от Швейцария в България.

Министър Лукарски и посланик Кнобел обсъдиха още напредъка по въвеждането на системата за дуално обучение у нас. „Надявам се с новия министър на образованието г-жа Кунева да дадем сериозен тласък в това направление, защото всичко показва, че там, където има ефективно дуално обучение, безработицата е много по-ниска, особено що се отнася до младежката“, подчерта министър Лукарски.


 

Facebook коментари