fbpx Нова възможност за българските превозвачи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова възможност за българските превозвачи

След официалната си регистрация като търговско дружество през декември 2011 г., българският филиал на логистичната група ЖЕФКО (GEFCO) предлага партньорство на превозвачите у нас.
По данни на експерти от бранша, заетите в българския транспортен сектор са не по малко от 9500 души, а Агенцията за автомобилни превози признава за валидни 10 715 лиценза за международен и вътрешен превоз на товари към юли 2011 г. През последните години секторът е сериозно повлиян от финансовата и икономическа криза, като в най-тежките периоди свиването на обемите на превозваните товари достигна 40-45 %.

В трудната за бранша ситуация ЖЕФКО предлага възможност за стабилност и развитие на българските си партньори. След едногодишни приготовления за търговска дейност, ЖЕФКО България изгради капацитета си за подкрепа на други офиси на групата, както и за клиенти в България. Филиалът е напълно интегриран в европейската транспортна мрежа на ЖЕФКО Груп, което води до нови товаропотоци.

ЖЕФКО предлага парньорство на българските транспортни фирми, като условията поощряват инвестирането в модернизация на автопарка, която е сред основните предизвикателства за превозвачите у нас. Компанията набира превозвачи със соло влекачи или цели композиции, които да бъдат оперирани от местния офис. Предложението към тях включва гарантиран месечен пробег, единна ставка за реално изминатите километри (пълно / празно), сигурно заплащане, договор за срок от 1 до 3 години с пробен период и за двете страни, обучение за водачите.

Представена в над 150 страни, групата ЖЕФКО се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 3,4 млрд. евро за 2010 г. Обработените товари надхвърлят 670 000 месечно, а оперираните транспортни средства са над 4500.