Отличиха технологични иновации и аутсорсинг дейности

На официална церемония в хотел „Интернационал“ край Варна за трети път бяха раздадени наградите за достижения в иновациите, високите технологии и аутсорсинга на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).
За технологичен град на годината членовете на БАА и БАСКОМ избраха Бургас. Второ и трето място заеха София и Варна.

В оспорвана надпревара наградата за Стартъп на годината спечели Cargotec Bulgaria. Финландската компания Cargotec създаде първия си глобален център за бизнес услуги в Централна и Източна Европа в София. Ръстът на дейностите в България е впечатляващ. Първите 50 служители бяха назначени през август 2017 г., а днес броят на персонала на компанията надхвърля 200 висококвалифицирани специалисти.

Наградата в категория Иновации в технологиите спечили Programista за проекта Modern Money, приложение за търговия с блокчейни, иновативна разработка за лични финанси. Същата компания грабна и престижната статуетка в категорията IT продукт на 2018 г.. Тя впечатли журито с продукта си “Style & Fit” - революционно решение за модната индустрия.  Чрез него се генерират реалистични 3D модели на човешкото тяло, за да се избере правилният размер на дрехите. Всичко, което трябва да направи потребителят, е да изпрати няколко свои снимки и да зададе височината и теглото си. Style & Fit генерира 3D модел и препоръчва идеалната дреха за конкретното телосложение.

Бордът на директорите на БАА и БАСКОМ избраха победителя в категорията Технологична бизнес сграда на годината. Почти единодушно наградата бе присъдена на най-новия модерен бизнес център  в София „Полиграфия“.

Наградата за IT проект на годината бе присъдена на Lirex. На компанията е било възложено да проектира и да извърши трансформация на основните услуги в областта на инфраструктурата, отговарящи на най-високите изисквания на авио, космическите и военните организации, съгласно правилата на американското министерство на отбраната. Проектът е изисквал осигуряване на непрекъсваем цикъл на бизнес операциите и строго спазване на всички политики, включително на най-строги правила за сигурност.

Наградата за иновации в бизнес процесите и операциите бе спечелена от Experian България. Компанията впечатли журито с Empower program, която подкрепя бизнеса. Целта на програмата е да осигури предоставянето на изключителна услуга на клиента, като  се поддържат конкурентни цени в бързо променящата се и иновативна среда. Програмата вече е въведена в България, Малайзия, Коста Рика, Чили, Северна Америка, EMEA, Великобритания и др. Наградата бе връчена от Цветомир Досков от Sirma Business Consulting.

Experian България бе обявена и за най-добър работодател в технологичния сектор за 2018 г. Наградата бе спечелена за изключително управление на хората, най-важния актив на всяка компания.

Наградата в категория Център за споделени услуги на 2018 г. бе присъдена на Cargill.

Наградата в категория Доставчик на аутсорсинг услуги на 2018 г. получи  Bulpros. Причината кандидатурата на тази компания да спечели журито са доказаните й способности да предоставя добавена бизнес стойност на клиентите си, реализирайки най-добрите практики и подпомагайки устойчивия ръст на целия аутсорсинг сектор у нас. 

Моля коментирайте