fbpx Отличиха НПО за най-добър бизнес план | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличиха НПО за най-добър бизнес план

Три неправителствени организации си разделиха наградния фонд от 30 000 лева в конкурса за най-добър бизнес план на НПО, организиран от Фондация Български център за нестопанско право (БЦНП), Фондация Програмен и аналитичен център за европейско право (ПАЦЕП) и Фондация УниКредит с подкрепата на Фондация „Америка за България“ в рамките на проекта „Ефективни подходи към устойчивостта на НПО“.

В тазгодишното издание на конкурса с бизнес планове кандидатстваха 20 неправителствени организации. От тях бяха номинирани 8 финалиста, които да се борят за наградите. „Беше ни много трудно да изберем финалистите. Досега винаги сме избирали седем финалисти. Тази година това беше невъзможно.“ – сподели Любен Панов, Програмен директор на Български център за нестопанско право.

Голямата награда – чек за 12 000 лева, получи Сдружение „Трансформатори“, София за идеята ВЕЛОВРЪЗ - удобни и интересни решения за велопаркиране в частни имоти и обществени пространства. “Голямо благодаря, че тази инициатива я има и благодарности на всички, които работят за нея! Ние от Трансформатори вярваме в конкурентното начало. Радва ни, че толкова много организации са сред финалистите и са успели да привлекат внимание върху каузите и идеите си“ – сподели Делчо Делчев, един от лидерите на „Трансформатори“.

Втора награда – чек за 9 000 лева, получи идеята за целогодишна оранжерия за производство на екологично чисти зеленчуци, която да ангажира хора в неравностойно положение, представена от Сдружение „Закрила, Обич и Вяра“, Търговище. Чекът връчи госпожа Елена Маринова от Мусала Софт АД.

Чек за 9 000 лева предаде изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“ госпожа Десислава Тальокова на Сдружение „Прегърни ме“, София с проекта за арт-ателиета с участието на доказани и популярни творци на изкуството, в които наред с деца и младежи от институции, срещу заплащане да бъдат включени и деца на платежоспособни родители.

Конкурсът за най-добър бизнес план се провежда за трети път. Целта му е да стимулира неправителствените организации да развиват свързана с мисията си стопанска дейност, чрез която да осигуряват средства  за постигане на основните си задачи.