fbpx Новите дестинации, до които да пътуваме бързо и изгодно това лято | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новите дестинации, до които да пътуваме бързо и изгодно това лято

Летният сезон на 2022 г. се очертава да бъде изключително силен за туристическата индустрия в световен мащаб, въпреки драстичното поскъпване на всички стоки и услуги. Много държави вече премахнаха своите ограничения и за пръв път от две години насам, пътешествениците ще могат да се насладят на едно по-спокойно лято, без мерки и без изискване на сертификати. Няколко дестинации обаче представляват огромен интерес за българите, поради наличието на изгодни и директни полети от съвсем скоро. Още по темата и кои са новите дестинации, до които летим изгодно, разказват от онлайн туристическа агенция eSky. 

Палма де Майорка

Това лято се радваме на директни полети на една от нискотарифните компании до Палма – столицата на остров Майорка, който е най-големият от Балеарските острови. До този момент директен полет до Майорка се поддържаше само от българският превозвач. Години наред Майорка е в списъка на сънародниците ни за почивки през пролетните и летните месеци, но поради наличието на изгодни и директни полети дотам, от eSky казват, че интересът е значително по-голям тази година. Полетите се изпълняват от летище София два пъти седмично – във вторник и събота, а цените на самолетните билети започват от 81 евро за двупосочен билет през юли. 

Задар

Хърватия, наричана още „Страната на хилядата острова“, от години е интересна дестинация за българите, благодарение на невероятните си природни дадености, кристално чистата си вода и чудесните условия, както за активна почивка, така и релакс на плажа. До този момент, директни полети на изгодни цени можеха да се намерят само до Загреб – столицата, която се намира на приблизително 300 км от крайбрежната ивица. Но от тази година, сънародниците ни се радват на бюджетни директни полети до Задар – градът на залезите, който предлага живописни пейзажи и топла морска вода. Полетите се изпълняват от летище София два пъти седмично – в сряда и неделя, а цените на самолетните билети, за периода юли-септември, варират между 30 и 44 евро.

Анталия

Перлата на Турската ривиера – Анталия е една от най-добрите дестинации за почивка това лято за българите. Районът предлага чудесни условия както за почивка на плажа, така и за разнообразни дейности като туризъм, разходка из исторически и археологически обекти и, разбира се, гастрономен туризъм. През летния сезон на 2022 г. българите могат да се възползват от директни полети до Анталия на изключително достъпни цени, изпълнявани от една от нискотарифните авиокомпании. Цените за двупосочен билет започват от 111 евро за периода юли-август. 

Друга дестинация, до която българите могат да пътуват бързо и изгодно през летните месеци, е най-зеленият гръцки остров – Корфу. През лятото на 2021 г. сънародниците ни имаха възможност да летят с директен полет само в неделя, докато това лято, полети има и в четвъртък. Цените на самолетните билети са изключително достъпни и започват от 40 евро за двупосочен билет. Възможностите за директни полети на добри цени не спират дотук. Българите могат да летят до Френската Ривиера също на ниски цени, започващи от 49 евро за двете посоки. Да не забравяме, че в момента има и доста изгодни полети до Варна – цените започват от 24 евро, а пътят е по-малко от час.