fbpx Новият Audi A3 Sportback е супер красив и дигитализиран | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Audi A3 Sportback е супер красив и дигитализиран

етикети

Audi представя четвъртото поколение на успешния модел A3, който през 1996 година положи основите на премиум-сегмента в компактния клас. Днес той е спортен, дигитализиран и максимално свързан. Под прогресивно оформената каросерия на новия A3 Sportback се крият множество технологични иновации от висшия клас, особено в области като инфотейнмънт-функциите, ходовата част и асистиращите системи за водача

В областта на предната част широката решетка Singleframe и големите вентилационни отвори засвидетелстват за динамичния характер на този Premium-компактен модел. Линията на рамената на каросерията се простира от предните фарове до задните светлини на автомобила. Друга интересна иновация са дигиталните дневни светлини, интегрирани в Matrix-LED-фаровете. Те се състоят от три компонента с по пет LED-сегмента, създаващи специална графика на светлините и правещи A3 разпознаваем отдалеч.
В интериора ви очаква естествено продължение на спортния и висококачествен дизайн – с новия елемент за управление на трансмисията, декоративни апликации от алуминий или карбон, характерни дръжки за отваряне на вратите и Black-Panel-оптика за инструменалното табло. За първи път тапицериите са направени от рециклирани пластмасови бутилки, украсени със стилни контрастни шевове.

Пълна дигитализация: ергономична концепция и контролни прибори

Кокпитът на A3 Sportback е изцяло фокусиран около водача. Той използва познати елементи от моделите от висш клас на марката и е серийно оборудван с 10,1-инчов тъчскрийн, който е позициониран в средата на инструменталното табло. Въпросният чувствителен екран разпознава ръчно въвеждане на символи, дава акустична обратна връзка и позволява управление на функциите посредством фрази от всекидневната реч. Комбинираният инструмент, чийто изглед водачът може да управлява от мултифункционалния волан, е наличен серийно в изцяло дигитално изпълнение. Допълнителни функции, като например голямо изображение на навигационната карта, предлага наличният като опция Audi virtual cockpit. В своята Plus-версия той е с диаметър 12,3 инча и дава на водача избор между три различни изгледа, сред които графика със спортна визия. По желание на борда на автомобила идва и Head-up-дисплей, който прожектира най-важните за шофирането данни директно на челното стъкло, в непосредственото зрително поле на водача.

Двигатели

Новият Audi A3 Sportback стартира в Европа с три двигателя – 1.5 TFSI /150 к.с, както и 2.0 TDI, наличен във варианти с 116 к.с.  и 150 к.с. Всички двигатели впечатляват с мощна тяга и култивирана работа. Първоначално предлаганите двигатели ще слизат от конвейера в комбинация със задвижване на предните колела. За предаването на тягата се грижи шестстепенна механична трансмисия или превключваща със светкавична бързина седемстепенна предавателна кутия с два съединителя S tronic, чийто скоростен лост вече е представен под формата на компактен селектор. С негова помощ водачът управлява функциите на предавателната кутия посредством натискане и издърпване. Скоро след пазарния старт на модела, Audi ще продължи да разширява последователна моделната палитра на модела, включително с модификации с електрифициран задвижващ тракт и версии със задвижване на четиририте колела quattro.