Новият Hyundai Santa Fe с награда за безопасност

Новото поколение Hyundai Santa Fe получи най-високата награда на американския Застрахователен институт по пътна безопасност (IIHS) за 2012 година - „Най-добър избор за безопасност“. Призът е признание за добра защита на пътниците при умерени удари оттред, отстрани, отзад и при преобръщане.
Застрахователният институт по пътна безопасност (IIHS) е американска организация с нестопанска цел, чиято дейност е насочена към намаляване на смъртните случаи, нараняванията и имуществените щети, предизвикани от пътни инциденти. Отличието „Най-добър избор за безопасност“ помага на потребителите в избора на автомобил. Santa Fe заслужи оценката, представяйки се добре във всички категории от изпитанията (отпред, отстрани, отзад и при преобръщане).

Активните системи за безопасност дават на новото поколение Santa Fe най-добрите шансове да избегнат катастрофа. Моделът разполата с ABS (антиблокираща спирачна система), ESP (електронна стабилизираща програма), VSM (управление на стабилността на колата), DBC (контрол на спирането при спускане) и HAC (контрол на потегляне по наклон). Система за предупреждение при напускане на лентата алармира водача, когато се отклони от трасето, без да е подал светлинен сигнал.
 

Facebook comments