Показват за първи път MINI Coupe

Във Фракфурт се очаква световната премиера на новото MINI Coupe. Освен това ще бъде представена и актуалната програма за ексклузивни възможности за индивидуализация MINI Yours, както и предложенията от атрактивни оригинални аксесоари. 
С въвеждането на пазара на новото MINI Coupe британската премиум марка от сегмента на малките автомобили продължава последователно да разширява моделното семейство. Петият модел на марката е носител на типичните за MINI качества, но с нова и различна форма. Като първи двуместен автомобил в моделната гама купето е особено силно фокусирано към максимална радост от шофирането. Мощните двигатели, специфичните настройки, високотехнологичното окачване, както и целенасоченото оптимизиране на аеродинамиката и разпределението на теглото допринасят за достигането на нови измерения на легендарното Go-kart усещане.

Със спортно си излъчване и новаторската форма на покрива двуместният автомобил демонстрира индивидуален характер. В същото време неговата принадлежност към марката се подчертава от типичните за MINI дизайнерски елементи както в интериора, така и в екстериора. Радостта от шофирането и функционалността са ясно насочени към преживяването за двама, излъчването, ефективността и премиум-качеството без никакви съмнения отговарят на високите стандарти, дефинирани от MINI в сегмента на малките автомобили.

При старта на продажбите на 1 октомври 2011 г. двуместният автомобил ще се предлага с четири двигателя - от 122 к.с. при MINI Cooper Coupe, през до екстремно спортното MINI John Cooper Works Coupe със 155 кВт/211 к.с.