fbpx Новият Nissan LEAF ще изминава до 378 км с едно зареждане | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Nissan LEAF ще изминава до 378 км с едно зареждане

 

Nissan представи новия LEAF, който предлага увеличен пробег от 378 км с едно зареждане, позволявайки на водачите да се наслаждават на по-дълги пътувания, свързани чрез разширената европейска CHAdeMO Quick Charging мрежа. В същото време новият електрически задвижващ тракт предлага също мощност от 110kW и въртящ момент от 320 Нм.
Новият Nissan LEAF е оборудван с внушителен технологичен пакет, включително усъвършенстваната система за подпомагане на водача ProPILOT. Системата използва кормилното управление, спирането и ускорението, за да подпомага водача при движение в една лента в задръстване или на магистрала. В бавно движещ се трафик той позволява на новия LEAF автономно да намалява скоростта или да спре изцяло, както и напълно автономно паркиране.

Инетерсно е, че моделът е снабден с уникално двупосочно зареждане. Това означава, че той може да отдава енергия за захранване на заобикалящия го свят, свързвайки се с домашната или офисна електрическа мрежа. Той дори може да върне всеки допълнителен електрически заряд, за да зареди и стабилизира местната енергийна мрежа благодарение на иновативната технология Vehicle to Grid на Nissan.

Nissan LEAF е с напълно променен интериор, който е фокусиран върху водача и съчетава интелигентно оползотворяване на пространството с оптимална функционалност. Преден панел във формата на „реещо се крило” и ярко сини шевове на седалките, арматурното табло и волана създават спокойна атмосфера и чисто усещане за качество. В същото време новият 7-инчов, пълноцветен (TFT) дисплей подчертава основните характеристики, включително технологията Safety Shield, средство за отчитане на наличната мощност и информация от аудио и навигационните системи.
За европейското си лансиране моделът предлага лимитирана серия Nissan LEAF 2.ZERO. Тя е първият модел в Европа, който ще е изцяло оборудван с технологията ProPILOT. Доставките на автомобилите ще започнат от началото на 2018.