fbpx Новости и скандали на Оперния бал във Виена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новости и скандали на Оперния бал във Виена

етикети

За първи път тази година Виенската филхармония ще свири на откриването на прочутия Оперен бал на 3 март. Дебютът на филхармонията, която досега винаги е отказвала участие в програмата на бала, се дължи до голяма степен на новия директор Доминик Майер, който преди година седна в креслото на дългогодишния ръководител на виенската Щатсопер Йоан Холендер. Засега организаторите не издвават подробности от артистичната програма, която ще съобщят на специална пресконференция в деня преди 55-тия бал.

Виенският Оперен бал се е превърнал в традиция и е очакван с нетърпение не само от гостите, но и от многобройните телевизионни зрители, които могат да се насладят на светското събитие благодарение на прякото предаване на австрийската телевизия ОРФ. Така те ще могат да усетят балната атмосфера, но няма да получат традиционнните подаръци, връчвани единствено на гостите. Тази година мъжете ще получат фотоалбум, който представя отделните членове на Виенската филхармония на фона на приказната атмосфера в залите и фоайетата на Виенската Щатсопера. Дамите ще получат бурканче специален «Пеещ мед», получен от кошера с около 60 000 пчели на покрива на операта. Кошерът бе поставен там през май 2010 г. по повод Световната година на биоразнообразието и се справя отлично в градската среда. Трудолюбивите пчелички са произвели 30 кг мед, който е добит през центрофуга от артистите в театъра, сред които и оперните звезди Илдико Раймонди и Хервиг Пекораро.

Всяка година балът е съпроводен и със скандали, свързани със специалния гост на австрийския строителен предприемач Рихард Лугнер. Тазгодишната дама в ложата на Лугнер трябваше да бъде 54-говишната американска филмова звезда Бо Дерек. Секссимволът от края на 70-те и началото на 80-те години беше резервният вариант, след като две звезди му отказали гостуване. Преди броени дни стана известно, че и това е бил предпоследен вариант заради големия хонорар, който поискала тя. На 23 февруари Лугнер е подписал договор със скандално известната мароканка Руби Рубакори, замесена в сексафера с италианския премиер Силвио Берлускони. 18-годишната хубавица ще се настани в ложата на Лугнер, където вече са седели Парис Хилтън, Дита фон Тийз и София Лорен. Организаторите на бала са възмутени от избора на гостенката и го определят като проява на лош вкус.