Новости на световен автосалон Париж

етикети: 
На започналото автомобилното изложение в Париж 2012 Skoda прави световния дебют на най-новия си модел, компактния седан Rapid. С този автомобил за първи път покaзва напълно новия дизайн на марката, като подчертава амбициите за растеж. Седанът допълва моделната палитра на Шкода, като се позиционира между грaдската Fabia и по-голямата Оktavia. Изключително щедрото пространство в купето, превръща автомобила в своеобразен еталон в своя сегмент. Нито един друг автомобил в този сегмент не предлага толкова много пространство за коленето и главата, както и обемен багажник от 550 литра. Салонът е изключително подвижен салон, а багажникът притежава качествата на комби-моделите.

Оборудван с високоефективната гама от технологични решения SKYACTIV и изпълнен на базата на изключителната дизайнерска линия KODO – Духът на движението, новата Mazda6 във версии седан и комби е център на щанда на марката през тази година. Двигателите са оптимизирани с цел увеличаване на мощността и намаляване на разхода на гориво. Ходовата част и каросерията, междувременно са станали по-здрави и устойчиви на усукване, благодарение на широкото използване на високо- и свръхвисокоякостни стомани. Моделът е оборудван с уникалната система за регенериране на спирачната енергията i-Eloop, която е най-новият градивен елемент във стратегията на Mazda за конструиране и производство на високоефективни автомобили. i-Eloop се присъединява към старт-стоп системата i-stop и SKYACTIV двигателите, ходовата част и каросерията (въведени първоначално в CX-5), поставяйки нови стандарти за разход на гориво - 3.9 л/100 км.

Dacia представя три нови модела - Logan, Sandero и Sandero Stepway, които запазват ДНК-то на марката - простор, цена, безупречна надеждност и семпла гама. И трите модела се предлагат с ново тъмно-въглеродно или двуцветно арматурно табло (според модел и версия), с модерни уреди, хромирани ръбове на основните измервателни прибори и последно поколение по отношение на функционалност контролни уреди. За пръв път New Dacia Logan и New Dacia Sandero се предлагат с бензинов TCe 90 к.с., който ще консумира 4,8 л/100 км. Круиз контролът – нов за гамата на Dacia – ще се предлага (в зависимост от версията) в New Logan и Sandero, заедно с ограничител на скоростта.

Renault представя новото Clio и ZOE, два модела, които се открояват като емблематични илюстрации за стайлинг ренесанса на Renault. Те предлагат много иновации и нови технологии - вграден в централната конзола тач скрийн таблет, който предлага мост между автомобила и свързаният свят извън него. New Clio идва с широка гама от нови двигатели, чиито корени са свързани с инженерния опит в конструиране на двигатели за Формула Марката разкрива и два бензинови двигателя, куплирани с трансмисията с двоен съединител EDC, а именно TCe 120 EDC за топ версиите и 1,6 Т Renault Sport 200 под предния капак на New Renault Сlio R.S. 200 EDC.
Дизайнът и развитието на ZOE доведе до подаване на повече от 60 патента, плюс шест световни новости. Като първият проектиран от нулата електрически автомобил на Renault, ZOE изцяло се възползва от EV-познанията на Renault и възвестява нов вид шум – и емисии – свободна Зен мобилност.

 


 

Моля коментирайте