fbpx Opel укрепва бизнеса си в Южна Африка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel укрепва бизнеса си в Южна Африка

етикети

От 1 януари 2018 г. Opel ще реализира своите продукти в Южна Африка в сътрудничество с фирмата Unitrans Automotive – едно от най-реномираните имена в южноафриканския автомобилен бизнес. Компанията вече развива успешна дейност в търговията на дребно на много автомобилни марки в национален мащаб и сега добавя в своя портфейл и ролята на официален вносител на Opel. Търговията с автомобилите на марката Opel в страната ще се извършва чрез 35 търговски представителства, някои от които са собственост на компанията Unitrans, а други са притежание на независими дилъри. Като част от новите усилия за популяризиране на марката с мълния на емблемата, в градовете Йоханесбург и Кейптаун се изграждат два представителни магазина за автомобилите Opel. Представянето на новия подход в продажбите на марката ще бъде съпроводен и с пазарната премиера на новия Opel Crossland X – SUV-модел в B-сегмента, през месец декември.

В момента Opel е в процес на пазарна офанзива в Южна Африка. Новият Grandland X - големият брат на Opel Crossland X, ще бъде представен на южноафриканския пазар през първата половина на 2018 година, а след това марката ще предложи в страната и следващото поколение на Opel Corsa.

Също така, считано от 1 януари 2018 г., дилърите на Opel ще поемат бизнеса за следпродажбено обслужване на марката Chevrolet, собственост на компанията GM. От началото на следващата година марката Chevrolet вече няма да се предлага на пазара в Южна Африка.

Разширяването на дейността на компанията в Южна Африка е част от PACЕ! - представеният на 9 ноември план за бъдещо развитие на Opel. Марката има за цел да постигне по-значимо присъствие на международната сцена и да започне износ на повече от 20 нови пазара до 2022 година.