fbpx Новият Opel Grandland преставя много от експерименталните идеи на марката | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Opel Grandland преставя много от експерименталните идеи на марката

етикети

Концептуалният автомобил Opel Experimental, който беше представен за първи път на IAA Mobility миналата година, дава поглед към бъдещето на марката. Първият сериен модел, който показва много детайли от Opel Experimental, е наскоро представеният нов Opel Grandland.

впечатлява със своя дързък и изчистен стил, който се забелязва веднага в интериора и екстериора на модела. Новият 3D Vizor интегрира обновената емблема на бранда Opel Blitz, който е осветен за първи път, както и иновативната технология “Edge Light”. Новият Grandland е базиран на концепцията и дизайна на „Opel Compass“ – вертикалната и хоризонталната линия на визията на автомобила се сливат с „електрифицираната“ емблема на Opel Blitz в центъра.

Изгледът отзад на автомобила разкрива още една премиера: новият Grandland е първият сериен модел на Opel, който интегрира осветените надписи OPEL, вдъхновени от Experimental, в центъра на своя светлинен подпис на геометричните линии на компаса.

Интериорът на новия Opel Grandland е проектиран да бъде дързък, изчистен и ефективно използващ ресурсите. Хоризонталните линии – от арматурното табло до вратите – подсилват усещането за пространство и простор, докато 16-инчовият централен дисплей, който е леко наклонен към водача, и високата централна конзола излъчват спортен дух. Зад волана, широк, напълно цифров дисплей предоставя най-важната информация. Заедно с Intelli-HUD head-up дисплея, той гарантира, че водачите винаги могат да държат очите си на пътя и да се наслаждават на шофирането. 

​​​​​​​

Новият Grandland, продължава стратегията за електрификация на Opel. Това е и първият Opel, който се базира на платформата Stellantis STLA, която е специално проектирана за електрически модели с батерии. Новата архитектура – ​​заедно с новата плоска опаковка на батерията с капацитет на батерията до 98 кВч, електромотор от ново поколение и други енергоспестяващи функции като термопомпата (стандартна в Германия) – гарантират, че новият Opel Grandland Electric може да измине до около 700 километра локално без емисии според WLTP. Когато се нуждае от презареждане, са му необходими само около 26 минути на обществена станция за бързо зареждане, за да се зареди до 80 процента от капацитета на батерията.