fbpx Водородният Opel Vivaro-e HYDROGEN е готов за работа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Водородният Opel Vivaro-e HYDROGEN е готов за работа

Първият лекотоварен автомобил базиран на водородна технология е готов за работа. Vivaro-e HYDROGEN е базиран на настоящия електрически модел Opel Vivaro-e, който е „Международен ван на годината 2021“. При пълни резервоари с водород, пробегът на шофиране е с обхват от до повече от 400 километра (WLTP1). Горивната клетка с мощност 45 кВ е в състояние да генерира достатъчно мощност за непрекъснато шофиране по магистрала. Зареждането с водород отнема само три минути – приблизително същото време е необходимо за зареждане на конвенционален дизелов или бензинов автомобил.

Литиево-йонната батерия с мощност 10,5 кВч осигурява максимална динамичност винаги когато е необходимо, особено при страт и ускорение на автомобила. Vivaro-e HYDROGEN включва стандартно трифазно бордово зарядно устройство (11 кВ) и кабел за зареждане в режим 2.

Благодарение на интелигентното оборудване, Vivaro-e предлага до 5,3 или 6,1 кубически метра товарен обем. Електрическият LCV с горивни клетки се предлага в дължини M и L (4,95 и 5,30 метра) с до 1000 кг полезен товар.