fbpx Световна премиера от Lexus - LF-Z Electrified, визия от бъдещото | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Световна премиера от Lexus - LF-Z Electrified, визия от бъдещото

етикети

Световният онлайн дебют на концептуалния модел LF-Z Electrified днес дава началото на бъдещи инициативи и старта на нова ера в еволюцията на марката Lexus.
Lexus постига уникално пазарно позициониране чрез едновременното създаване на най-широката гама от премиум хибридни електрически автомобили, производството на суперавтомобила LFA и други дръзки динамични модели под знака “F”. 

Концептуалният LF-Z Electrified съчетава в себе си динамичното поведение на пътя, стила и технологиите, които Lexus планира да реализира до 2025 година.

До 2025 година Lexus ще представи 20 нови и усъвършенствани модела, включително над 10 напълно електрически, захранвани от акумулаторна батерия (BEV), plug-in хибридни електрически (PHEV) и самозарядни хибридни електрически (HEV), които да съответстват на нуждите на различните държави и региони по света.

Новата концепция на кокпита “Tazuna” пренася ключовия, насочен към човека, подход на Lexus на по-високо ниво. Той е вдъхновен от връзката между коня и ездача, при която командите се задават с помощта на юзди – интерпретирани тук от близката координация между бутоните на волана и head-up дисплея.

Това позволява на водача да има достъп до функциите и информация от автомобила интуитивно без да измества линията си на поглед и запазвайки вниманието си върху пътя.

Изкуственият интелект на LF-Z Electrified (AI) осигурява постоянна подкрепа и заема активна роля като изучава характеристиките на предпочитанията и поведението на водача. Гласовата комуникация осигурява по-голяма лекота на шофирането.

Функцията за гласово разпознаване използва най-ново поколение изкуствен интелект, за да разпознава, научава и адаптира навиците и предпочитанията на водача, осигурявайки му подкрепа при определени действия и цели като планиране на маршрути за движение и информация за дестинацията.