fbpx Volvo представи първия си 3-цилиндров двигател, който се внедрява в новото ХС40 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Volvo представи първия си 3-цилиндров двигател, който се внедрява в новото ХС40

Volvo представи новия 3-цилиндров Drive-E двигател на компактния SUV ХС40. Това е първият 3-цилиндров агрегат в 91-годишната история на шведската компания.

Изцяло новият 1,5-литров 3-цилиндров бензинов двигател с директно впръскване е вътрешна разработка, базиран на модулния дизайн на 4-цилиндровите Drive-E двигатели на Volvo. 3-цилиндровият агрегат идва с 6-степенна скоростна кутия. Опционална 8-степенна трансмисия ще бъде представена през 2019 г.

В съответствие със стратегията на Volvo за подобряване на икономическата ефективност на производството, новият двигател ще излиза от същата производствена линия като 4-цилиндровите бензинови и дизелови двигатели на компанията.

Настоящият Volvo D3 дизелов двигател със 150 к.с. и бензиновият двигател Т4 със 190 к.с. също са включени в клиентските оферти за ХС40. Новият 3-цилиндров двигател е предварително проектиран с възможност да се интегрира в автомобилите на Volvo с хибридната технология Twin Engine Plug-in Hybrid. На по-късен етап, освен с хибриден двигател, ХС40 ще се предлага и с изцяло електрически двигател.