fbpx Новото MINI Countryman с тестове по пътя на Джеймс Бонд в Шотландия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото MINI Countryman с тестове по пътя на Джеймс Бонд в Шотландия

Шотландските планини са място на природни чудеса и винаги са очаровали посетителите. Между високите около 1000 метра планини (Munros) с характерната им пирамидална форма реки и езера се врязват дълбоко в древните скали на този потопен в историята регион. Шотландците наричат​​своите кристално чисти езера лох, а Лох Ломонд, най-голямото езеро в Обединеното кралство, се намира в едноименния национален парк.

Идеалната дестинация за прецизни тестове с готовото за приключения трето поколение на MINI Countryman.

От живописната височина на замъка до дивия планински свят

Пътуването стартира в малкото селище Стърлинг. От височината на замъка Стърлинг, един от най-големите и важни замъци в Шотландия, гледката се простира далеч в планините на националния парк Лох Ломонд. Замъкът Стърлинг се споменава за първи път в документи през 12 век. Той процъфтява при ранното кралско семейство на Стюарт през Ренесанса.

От Стърлинг продължавате на север по A84 и A85 през гъста гора и тъмносини езера до малкото селце Мид Ликс. Разклонението от A827 предлага възможност да се отклоните към североизточната планинска верига покрай бреговете на Лох Тей. Тук MINI Countryman за първи път може да демонстрира своята комфортна и спортна динамика на управлението по криволичещия маршрут през планините.

Под Бен Лаверс - с 1214 метра един от най-високите в региона - впечатляващият язовир със същото име с дължина от 344 метра прегражда водите на околните планински реки. MINI Countryman със своето присъствие на SAV се вписва идеално в девствения пейзаж на Шотландия. В просторния багажник с лекота се побира необходимата екипировка за дълги преходи.

По следите на Джеймс Бонд

Спускането и изкачването по шотландските планини постоянно стимулира желанието за нови открития. По пътя на североизток А82 води към Гленко Маунтин Рейндж. Виещият се път многократно минава покрай множество реки, които се вливат в грандиозния езерен пейзаж на Lochan na h-Achlaise зад историческия Bridge of Orchy.

Точно след моста над Глен Итив, тясна пътека води на юг покрай буйната река с многобройни водопади, все по-дълбоко и по-дълбоко в долината. Река Итив е известна като един от най-предизвикателните маршрути за каяк в Шотландия. Затова не е чудно, че Даниел Крейг, като таен агент 007, също избира маршрута по брега за грандиозно приключение във филма "Джеймс Бонд: Скайфол", за да изпревари преследвачите си. На връщане на юг офроуд гумите на MINI Countryman ALL4 несъмнено са по-добри на неравни терени в сравнение с тези на британския спортен автомобил на най-известния агент в света.

Естествена красота и атлантически деликатеси

Обратно по A82 към Арочар, водопадите на Фалох предлагат специална гледка. Оттук маршрутът продължава на юг, като Лох Ломонд е винаги отляво, докато A83 се разклони на запад към Лох Файн. Това е най-северният край на фиорда Клайд, който се врязва дълбоко в този участък от брега от Атлантическия океан. Приливите могат да се усетят чак до пристанището на Глазгоу, а свързаните с океана течения правят водите на Лох Файн особено свежи и богати на хранителни вещества. Идеални условия за отглеждане на стриди и най-добрите участъци за улов за множество видове риби. Резултатът е най-вкусен в Loch Fyne Oysterbar, където определено трябва да се спре в края на тази приключенска откривателска обиколка – естествено с безкрайна гледка към морето и планините.