fbpx Около 30 хил. евро за електрическия Mitsubishi i-MiEV в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Около 30 хил. евро за електрическия Mitsubishi i-MiEV в Европа

Около 30 хил. евро за електрическия Mitsubishi i-MiEV в Европа

Mitsubishi обяви, стартира производството на европейската версия на електромобила от ново поколение - i-MiEV в завода Мизушима. Паралелно с това стартира и производствота на Peugeot iOn на PSA Peugeot Citroën и C-ZERO на Citroën, базирани на модела i-MiEV.

MMC произвежда и продава японската версия на i-MiEV от миналата година. Чрез производството на европейската модификация, ММС започва експорт на модела, като планира да достигне 5 000 броя през фискалната 2010 г. (април, 2010 – март, 2011), което включва и производството за PSA.

ММС планира успешно да пусне в продажба европейската версия на Mitsubishi i-MiEV през декември тази година в 14 държави*1, сред които Франция, Великобритания и Германия, както и да продължи лансирането на модела и в други страни през фискалната 2011 г.
В сравнение с версията за японския пазар, европейския i-MiEV се характеризира и с подобрена активната и пасивната сигурност (добавяне на Активен Контрол на Стабилноста и Сцеплението (ASC), странични и завесни въздушни възглавници, още в базовото ниво на оборудване), нов дизайн на предните и страничните брони, съответстващи на европейските регулации, изцяло обновена централна конзола с ляв волан, по-комфортен интериор и др.

Европейският i-MiEV постига пробег от 150 км (при европейския стандарт NEDC*2) с едно зареждане на батериите.

Цената на европейската версия на i-MiEV ще варира между 33 000 и 35 000 евро в зависимост от пазара, така че крайната клиентска цена в повечето европейски страни след различните правителствени субсидии (където има такива) да остане под 30 000 евро.

facebook коментари