fbpx Орлин Алексиев и Тодор Христов се готвят за Рали "Дакар" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Орлин Алексиев и Тодор Христов се готвят за Рали "Дакар"

Орлин Алексиев и Тодор Христов се готвят за Рали "Дакар"

След 5 години пауза български екипаж ще стартира в световната рали надпревара Дакар 2021, която в следващите 5 години ще се провежда в Саудитска Арабия.

Най-успешно представилият се българин досега в Рали Дакар Орлин Алексиев този път ще стартира в тандем с първият български участник на ралито през 2011 г. Тодор Христов, който вече два пъти е участвал в надпреварата - с ATV и като мениджър на „Bulgaria Off-Road Team”.

Двамата ще стартират с UTV /Buggy Can-Am Maverick 1000, което е най-мощния модел с отлични качества за пустинята.

През 2013 г. Орлин Алексиев стана първият българин, финиширал на рали „Дакар“ с автомобил BMW X1 Proto с най-добро класиране до момента - 17 място в класа и 61 в генералното класиране от над 200 участника.  Преди участието си в Дакар Алексиев спечели второ място в Балканската Офроуд Купа, както и много състезания от Националния и Източно Европейския Шампионат в Гърция и България.

Състезанието в Саудитска Арабия ще се проведе в 12 етапа за 13 дни през които ще се изминат около 7500 тежки километра само в пустинята и ще бъде голямо изпитание за българския екипаж. Двамата българи вече започнаха своята подготовка, като в момента се поръчва тунинг за машината и оборудване по новите изисквания на FIA (Световната автомобилна федерация).