fbpx Renault с пет награди | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Renault с пет награди

Renault получи пет награди от журито на Automotive Brand Contest. Церемонията по награждаването се състоя в деня на откриването на Автомобилен салон Франкфурт 2013.
Clio, Captur и ZOE получиха награди за своето екстериорно оформление, докато концептуалният A110-50, който бе разработен, за да отбележи 50-ата годишнина на Alpine A110 взе отличието в категорията „Концепции“.
Концепцията „The Bump“ на Renault за изложбен щанд, чийто дебют бе по време на Автомобилен салон Париж 2012, спечели награда в категория „Архитектура“, отбелязвайки по този начин успешното сътрудничество между DGT Architects и Renault. Подобно на ZOE, „The Bump“ спечели Red Dot Award през юли 2013.
Концепцията черпи вдъхновение от стойност, която е обща за всички изложени автомобили: движението. Целта е била да се пресъздаде усещането за движение, докато стоите на щанда. Автомобилите са изложени в концентрични кръгове около един или два „хълма“ с въртящи се платформи на върха. Автомобилите могат да се разглеждат от всеки ъгъл, в зависимост от това къде стои всеки посетител. Впечатлението за движение, създадено от тази три-измерна конфигурация, се подобрява от подовото покритие и цветното осветление на тавана, който се отличава с топки светлина, движещи се плавно нагоре и надолу, променяйки цвета си.
Новата концепция на Renault за изложбен щанд се използва за всички големи автомобилни изложения по света, включително Женева, Шанхай и Франкфурт.