fbpx Откриха международната селскостопанска изложба „Агра 2023“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Откриха международната селскостопанска изложба „Агра 2023“

Министър Илин Димитров участва в откриването на международната селскостопанска изложба „Агра 2023“ в Международен панаир Пловдив. Начало на проявата даде министърът на земеделието Явор Гечев. В събитието участва и министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, както и заместник-министърът на икономиката Янко Топалов.

В рамките на форума, който ще продължи до 25 февруари, се провеждат и международните изложби за лозарство и винарство „Винария“, за храни и напитки „Фудтех“.  

Тримата министри разгледаха щандовете на изложението. Министър Димитров благодари на министър Гечев за поканата заедно да открият „Агра 2023“. „Пътят към качествения туризъм минава през качествената храна“, заяви министърът.

„Връзката между туризма и земеделието е ключова. Все повече хотелски комплекси интегрират подхода от фермата до трапезата. Миналата седмица връчихме табела за първия винен маршрут“, коментира министър Димитров при срещите си с изложители на панаира. 

Наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги - всичко ще е на едно място. Близо 600 компании от 25 държави ще представят своите разработки, продукти и услуги на престижното международно изложение. Наетите изложбени площи са с 25% повече от миналогодишната изложба, което прави форума един от най-мащабните за последните пет години.