Почти 10% ръст на продажбите на Opel в България

Почти 10% ръст на продажбите на Opel в България

Opel отбеляза ръст на българския паза от почти 10 %. Моделите, които допринесоха в най-голяма степен за увеличението на продажбите на марката в България бяха новата Astra (+60%), Meriva (+80%), Vivaro и Movano (+17%).

Новият Opel Astra бе основният движещ фактор за увеличаването на продажбите и в Европа. Европeйската “Кола на годината 2016” отбелязва над 285 000 нови регистрации на континента – с над 25 процента над резултата през предходната година. С това моделът си заслужи титлата на абсолютен бестселър в гамата на Opel.

В момента марката Opel е по средата на най-мащабната моделна офанзива в своята история и се очаква да представи 29 нови модела на пазара в периода от 2016 до 2020 година – седем от тях само през 2017 година. Именно затова, тази година преминава под мотото “7 през 17”.

В допълнение към новото поколение на флагмана Insignia, който ще се предлага под формата на седан с четири врати (Insignia Grand Sport), като комби модел (Insignia Sports Tourer) и в crossover версия (Insignia Country Tourer), компанията ще отбележи премиерата и на два модела в растящия сегмент CUV (Crossover Utility Vehicle) –Crossland X и Grandland X. Наред с това, през пролетта на пазара ще излезе и електромобилът Ampera-e – един истински шампион по отношение на автономния пробег. Моделната офанзива през 2017 година ще бъде допълнена и от изключително привлекателен вариант на Opel Vivaro.

 

Facebook коментари