Представиха новият PEUGEOT 508

етикети: 

Френският лъв представи в Лондон новия 508, който се появи на пазара през 2011 г. и завоюва сериозна ниша. Сега моделът вече доста се доближава до луксозния клас автомобили. Нова радиаторна решетка, сензорен екран, камера за движение на заден ход и система за наблюдение на мъртвата зона влизат в отличителните черти на модела. Предният капак е с променен дизайн - по-хоризонтален, с което подобрявя баланса между предната и задната част. Тя от своя страна е по-структурирана, с променен дизайн на задната броня, което подсилена защитната й функция. Задните светлини на седана също са с променен дизайн.

При бензиновите двигатели, новият PEUGEOT 508 представя нов Евро 6 двигател: 1,6 THP 165 Stop&Start, свързан с 6-степенна механична предавателна кутия или с новата EAT6 6-степенна автоматична трансмисия.

508 ще бъде оборудван и с икономичния двигател 2,0 BlueHDi 150 к.с с 6-степенна механична скоростна кутия, който с CO2 eмисии от само 105 г/м и е най-доброто предложение в сегмента за това ниво на мощност.

HYbrid4 технологията също ще бъде интегрирана в седана. Така моделът ще бъде с най-добрите показатели за ниски CO2 eмисии и нисък разход на гориво в сегмента си, постигайки CO2 eмисии само от 85 г/км и комбиниран разход от 3,3 л/100 км.

Продажбите на модела в Европа ще започнат през септември 2014. С представянето на новия PEUGEOT 508, PEUGEOT потвърждава своите силни амбиции в сегмента D.

Facebook comments