fbpx Представиха първият български електромобил SIN S1 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представиха първият български електромобил SIN S1

Представиха първият български електромобил SIN S1

Снощи в столицата бе представен първият български електричeски автомобил SIN S1. Заедно с него бяха показани и първия български състезателен автомобил SIN R1 GT4, както и концепция за мултифункционален и компактен електромобил L City, който е планиран да се произвежда у нас и да се изнася в чужбина.
Автомобилите са дело на компанията  SIN Cars и инж. Росен Даскалов, е създадена през 2013 г. в Англия с цел разработка и тестване на състезателни и улични автомобили, като през 2015г. цялата производствена база се мести в България. Зад нея стои инж. Росен Даскалов.  От 2013г. до сега компанията е разработила три различни типа автомобили с различни подмодели, като това са състезателен Sin R1 GT4, хомологиран за състезания в цял свят, Sin R1, който е улична версия на Sin R1 GT4 с различни модификации, достигащи 800 к.с. в хибридна версия с електрическо и конвенционално задвижване.

 

Третият автомобил, разработен от Sin Cars  бе представен на Международното автомобилно изложение в Женева тази година - Sin S1 и показан снощи в България. Той предназначен за млади хора и автомобилни ентусиасти. S1 е с отворена платформа с възможност за надграждане и развитие във времето, като първоначално се предлага в електрическа версия.

 

SIN S1 е революционен и многофункционален автомобил със състезателна и улична версия, който може да бъде персонално проектиран от бъдещия си собственик. Започвайки с избора на шаси, можете да се проектира, както като открит кабриолет, така и като напълно оборудвано затворено купе с климатик, електрически прозорци и изискан интериор, който да отговаря и на най-взискателните водачи. Модулният дизайн позволява да се актуализира или променя дизайна на S1 за целия срок на експлоатация на автомобила.

 

Проектът L City е изграден на мултифункционална платформа – с различни видове двигатели, различни видове купета, възможност за модифициране според нуждите на клиента - за 2, 4 или 6 души. Той е оборудван с литиево-йонни батерии, стандартни или друг вид батерии. Батериите са разположeни в пода, позволява използването на различни комплекти батерии, които могат да носят до 600 км. пробег при необходимост. Автомобилът може да се зарежда и в стандартната електрическа мрежа.

снимки Ина Георгиева

Facebook коментари