fbpx Препоръката от приятел заема мястото на рекламата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Препоръката от приятел заема мястото на рекламата

Водеща снимка
Да

Препоръката от приятел заема мястото на рекламата

При безбройната информация, която е отправена към потребителите ежедневно, е трудно да се ориентират кое е истина и кое е само реклама, особено когато нямат свободно време да се запознаят с детайлите. Изправени пред толкова възможности, те все по-често се доверяват на препоръката на приятел, за да вземат решение за покупка или услуга. Съветът и опитът на познат се оказват по-ценни от новини и популярно съдържание в медиите, според последно проучване.

Социалните медии също оказват влияние на нагласите на потребителите.

Докато преди те бяха щастливи да търсят информация сами, сега започват да предпочитат да я получат през любимия им канал. От наблюдатели стават създатели, което довежда до очакването им да виждат подобно новинарско съдържание, споделено от приятелите им извън традиционните канали и доверени медии под формата на препоръки в онлайн пространството.

Компаниите се адаптират към новата тенденция и все повече инвестират в изживяването на клиентите и изграждане на доверие в услугата. Хората започват да разчитат повече на препоръки, включително от инфлуенсъри, сторита и споделен опит без цензура през социалните медии и сред познати, отколкото на статични реклами и шаблонни послания отправени към всички.

Новият подход несъмнено настъпва във всички сектори, включително и при финансовите институции. Естеството на дейността им зависи до голяма степен от доверие и прозрачни отношения и компаниите вече търсят начини да предоставят услуги, които да ги различат от конкуренцията и да оставят дългосрочно впечатление у клиента.