fbpx През 2014 г. е имало и хубави неща | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

През 2014 г. е имало и хубави неща

През 2014 г. е имало и хубави неща

Оставката на правителството на Орешарски след 406 дни на национални протести е най-добрата политическа новина, това определят 36% от участвалите в анкета на регионална агенция за корпоративни комуникации Webb Dowse.

Назначаването на Кристалина Георгиева през ноември за еврокомисар за бюджета и човешките ресурси, което много хора приемат като засилване влиянието на България при лобирането й за европейско финансиране, също получава голяма подкрепа (27%).

През тази много тежка за личните финанси година 34% от анкетираните вярват, че най-добрата новина е разработката на четирима млади български изобретатели на първата в света икономична технология за защита срещу източване на данни от банкови карти в отговор на този растящ проблем както в България, така и по света. Останалите гласове отиват при спасената от държавата Първа инвестиционна банка, България като най-атрактивна аутсорсинг дестинация в Европа, промените в Закона за потребителския кредит и първото място на страната в света в производството на лавандула.

Що се отнася до обществото като цяло, според впечатляващите две трети от респондентите най-значимата новина са многобройните награди набългарските ученици, спечелени на различни олимпиади, докато благотворителната учителска инициатива „Дарение вместо букет“ също получава значителна подкрепа.

Има добри новини и в областта на културата и спорта. За 41% брилянтното класиране на второ място на Крисия, Хасан и Ибрахим на детската Евровизия 2014 е най-яркото културно събитие на годината, следвано от уникалните Чипровските килими, които станаха част от културното наследство на ЮНЕСКО, и европейската награда за литература, присъдена на Милен Русков за романа му „Възвишение“. В света на спорта Григор Димитров, който се утвърди сред водещите тенисисти в света, е посочен като най-добрата новина, изпреварваща квалификацията на разградския Лудогорец за Шампионска Лига и първия златен медал след 18 години на българския женски отбор по художествена гимнастика.

Като доказателство че дори в трудни времена нормалният живот продължава, анкетираните журналисти споделиха най-разнообразни лични положителни изживявания през годината – от това, че са станали родители и са сключили брак до пътувания в чужбина и слънцето в залива на Царево през лятото.

Facebook коментари