fbpx Принцеса Мириам де Унгрия представи ексклузивни бижута в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Принцеса Мириам де Унгрия представи ексклузивни бижута в София

Принцеса Мириам де Унгрия представи в София бижутата от собствената си марка MdeU пред широката публика на ексклузивна изложба в София под наслов „За нея“. Изложбата е отворена до 2 март включително от 11:00 до 19:00 ч. в галерия „Контраст“ (ул. „Цар Самуил“ 49, София).

Посетителите имат възможност да се насладят на впечатляващите колекции на принцеса Мириам, сред които Meninas, Color, Universe, Clover, Ellipse, Asia и, разбира се, Heart & Roses, която е вдъхновена от българската роза. Специално за родната публика ще бъде представена и най-новата колекция на марката MdeU – Sea World.

Бижутата на принцеса Мириам де Унгрия се отличават с уникален дизайн и ръчна изработка. Те са направени от 18-каратово злато, сребро, естествени камъни и диаманти и са стилно допълнение към всяка визия – както ежедневна, така и за специални поводи.

 

Изложбата „За нея“ не е първата възможност за българската публика да се докосне до бижутата на принцеса Мириам де Унгрия. Тя представя колекциите си за трети път у нас и творчеството ѝ вече е добре познато и обичано от любителите на изкуството.

Принцеса Мириам де Унгрия бе отличена и с най-престижната модна награда в България „Златна игла“ в категория „Дизайнер на бижута“. Тя получи отличието на Академията за мода на бляскава церемония.

„Посещенията ми в България винаги са заредени с много позитивни емоции и вълнуващи преживявания. Да получа наградата „Златна игла“ е истинска чест за мен и огромна мотивация да продължавам да оправдавам гласуваното ми доверие, като създавам красиви бижута, които носят радост на хората. Сърдечно благодаря за високата оценка българската публика. Тя ме вдъхновява да творя с още по-голяма страст, влагайки цялата си енергия и любов към бижутата“, сподели принцеса Мириам де Унгрия.

Принцеса Мириам проявява силен интерес към бижутата и тяхната изработка още от ранна възраст и затова не е случайно, че завършва история на изкуството в университета „Комплутенсе“ в Мадрид. Специализира гемология и дизайн на бижута. Освен дизайнер, тя е и специалист гемолог, който оценява скъпоценни камъни. Принцесата създава първата си колекция през 1991 г. Няколко години по-късно тя вече работи за световно известната испанска компания Carrera y Carrera. През 2002 г. представя колекцията си от бижута „Градина от рози“ в Ню Йорк, която й отваря вратите за международния пазар. През 2014 г. принцеса Мириам създава собствената си марка MdeU и започва да продава бижутата си на уебсайта http://www.mdeu.es/, както и в най-голямата испанска верига универсални магазини „Ел Корте Инглес“.

Моделите й се отличават със собствен почерк, индивидуалност и елегантност и налагат нови тенденции в бижутерското изкуство. Принцеса Мириам е сред основателите на Испанската асоциация на оценителите на бижута, като през годините е била неин президент, а понастоящем – член на Борда на директорите. През 2003 г. принцеса Мириам става кръстница на уникалния диамант – Звезда на белгийската корона, като с него изработва изящно 150-каратово колие, представляващо изкусно сплетени диаманти с бял блясък.

Принцеса Мириам има много специална връзка с България, тъй като е съпруга на покойния княз Кардам и снаха на Н.В. Симеон II.