Проект „Обичай Родината“ подари на малчуганите интерактивна карта

Повече от 100 първокласници от 142 ОУ „Веселин Ханчев“ бяха зарадвани с интерактивната образователна карта на България „Обичай Родината“. Проектът е реализиран с подкрепата на водещия онлайн магазин eMAG и „Сдружение Азбукари”. Първият училищен звънец посрещна хлапетата заедно с техните родители и учители в атмосфера на вълнуващи привествия, пъстра украса, цветя и много емоции. С усмивки и задоволство децата приветстваха инициативата, която предстои да се разгърне в училищата в цялата страна. 3500 образователни карти ще бъдат поставени в учебните кабинети, с които учениците в началната фаза на обучение ще придобиват нови знания за родината. Историята на България е разказана с 500 пъстри илюстрации чрез 11 теми.

Началото на инициативата даде председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова, която заедно с представителите на еMAG се включиха в поднасянето на подаръците на децата с пожелание за вдъхновение, нестихващ интерес към училището и мотивация за уверено сърфиране в безкрайния океан от знания. Иновативното помагало има за цел да провокира интереса на учениците, като по достъпен и увлекателен начин те ще научават характерните особености на природните и архитектурните забележителности с рисунки.

Предстои в следващия един месец учителите в големите градове на страната да получат детската карта на България, която да бъде полезна в практиката им за обучението на децата. Иновативното помагало ще стигне до училищата в страната благодарение на любезното съдействие на Еконт Експрес.