fbpx Проект „Обичай Родината“ подари на малчуганите интерактивна карта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Проект „Обичай Родината“ подари на малчуганите интерактивна карта

Проект „Обичай Родината“ подари на малчуганите интерактивна карта

Повече от 100 първокласници от 142 ОУ „Веселин Ханчев“ бяха зарадвани с интерактивната образователна карта на България „Обичай Родината“. Проектът е реализиран с подкрепата на водещия онлайн магазин eMAG и „Сдружение Азбукари”. Първият училищен звънец посрещна хлапетата заедно с техните родители и учители в атмосфера на вълнуващи привествия, пъстра украса, цветя и много емоции. С усмивки и задоволство децата приветстваха инициативата, която предстои да се разгърне в училищата в цялата страна. 3500 образователни карти ще бъдат поставени в учебните кабинети, с които учениците в началната фаза на обучение ще придобиват нови знания за родината. Историята на България е разказана с 500 пъстри илюстрации чрез 11 теми.

Началото на инициативата даде председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова, която заедно с представителите на еMAG се включиха в поднасянето на подаръците на децата с пожелание за вдъхновение, нестихващ интерес към училището и мотивация за уверено сърфиране в безкрайния океан от знания. Иновативното помагало има за цел да провокира интереса на учениците, като по достъпен и увлекателен начин те ще научават характерните особености на природните и архитектурните забележителности с рисунки.

Предстои в следващия един месец учителите в големите градове на страната да получат детската карта на България, която да бъде полезна в практиката им за обучението на децата. Иновативното помагало ще стигне до училищата в страната благодарение на любезното съдействие на Еконт Експрес.