fbpx Range Rover с plug-in хибриден електрически (PHEV) модел | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Range Rover с plug-in хибриден електрически (PHEV) модел

Range Rover с plug-in хибриден електрически (PHEV) модел

В Музея на дизайна в Лондон бе представен plug-in хибридния електрически (PHEV) модел на Range Rover .Той съчетава 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с 300 к.с. (221 kW) и електрически мотор със 116 к.с. (85 kW). Общата мощност от 404 к.с. (297 kW) осигурява на автомобила ускорение от 0 до 60 мили/час за 6,40 секунди (0-100 км/ч за 6,8 секунди) и максимална скорост от 137 мили/ч (220 км/ч).  Благодарение на електрифицирания силов агрегат, Range Rover P400e има пробег до 31 мили (51 км) в електрически режим (EV). Литиево-йонната батерия може да се зареди напълно за едва 2 часа и 45 минути. 

Автомобилът предлага два режима на задвижване. Режим Parallel Hybrid  (по подразбиране) – съчетава бензиново и електрическо задвижване. Водачът може да оптимизира заряда на батерията или разхода на гориво с помощта на една от двете функции за управление на заряда:
- функция SAVE – не позволява на заряда на батерията да падне под предварително избрано ниво
- функция Predictive Energy Optimisation (PEO) (Предсказуема оптимизация на енергията) – въвеждането на дестинация в навигационната система активира функцията, която използва данни за надморската височина от вградения GPS за избрания маршрут с цел интелигентно комбиниране на електрическия мотор и бензиновия двигател за максимално увеличаване на икономията на гориво

Режим EV (Electric Vehicle) позволява на автомобила да се движи само с електрическия мотор, използвайки съхранената в батерията енергия – идеалното решение за тихи пътувания с нулеви емисии.