fbpx Re:charge retreat - постигане на баланс за четирите системи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Re:charge retreat - постигане на баланс за четирите системи

Водеща снимка
Да

Re:charge retreat - постигане на баланс за четирите системи

В последните повече от десет години се наблюдава тенденция на прилагане на холистичен подход в много сфери на живота. От холистично лечение, през модели за решаване на проблеми до създаване на холистични концепции за отдих и ваканция.

Лидерите в туристическия сектор се стремят да постигнат майсторство в изграждането на цялостни преживявания за своите клиенти. Туристите пък търсят вълнуващи предложения, които стимулират всички сетива, осигуряват богатство от емоции и широк спектър от разнообразни развлечения.

Ето, че юли вече е тук, а на нас ни се струва, че годината досега беше една от най-необичайните и шумни откъм събития и промени и ние също търсим интересни предложения за почивка. След този изтощителен период ни се иска да открием спокойствие, да “презаредим батериите си” и да си отделим време сред природата, за да възвърнем баланса в живота си.

Едни от най-подходящите и интересни формати за почивка, който отговаря на тези нужди, са ритрийтите.

Концепцията за ритрийт е често срещана в редица култури и представлява оттегляне от външния свят в самостоятелно или групово преживяване на спокойно място сред природата. Този тип почивка ни осигурява необходимата тишина и отпускане, за да се свържем с дълбоките си нужди, да преоткрием извора на жизнената си сила, а в някои културно-религиозни практики ритрийта е форма на духовно търсене и извисяване.

Все повече хора от бизнеса се насочват към този тип ваканции, предимно заради натовареното си ежедневие и желанието да преживеят нещо ново и трансформиращо е. Споделяме ви тук за един от интересните ритрийти, който предстои от 24-26 юли и ще се проведе само на 80 км от София, в прекрасната природа на парк “Небесните пасбища”, с. Осиковица.

Сгушено сред зеленината, спокойствието и красотата на Западния Предбалкан, родовото имение “Небесните пасбища” (https://nebesnitepasbishta.com) ще обедини 7 топ лектори по различни теми, които ще се погрижат за участниците и ще им дадат холистичен поглед към грижата за себе си и да ги запалят в поддържането на този навик в ежедневието си.

Ние, човешките същества, имаме нужда да усещаме радост и удовлетворение във всички сфери на живота си - физическо здраве, емоционален баланс, ментална сила и духовен аспект. Наскоро си припомнихме и една малко нестандартна формула на успеха.

А именно, че успехът се състои от три елемента:

- Покой на ума
- Здраво и силно тяло
- Пълноценни взаимоотношения с околните

На фона на иначе амбициозните ни кариерни планове, колко от нас могат да се похвалят, че са постигнали успех по тази формула? И дали не е време да насочим вниманието си към грижа за вътрешния си свят и хармония, а оттам нататък външния успех и реализация може би ще се случат дори с още по-голяма лекота? Вдъхновени от холистичния подход в грижата за хората, екипът на Human Business Studio и 4 web studio ни канят на специално преживяване сред природата, което да ни помогне да открием отново баланс между вътрешните си системи - физическа, емоционална, ментална и духовна.

Ето някои от акцентите в програмата:

- Гергана Брънзова ще ни разкрие собствения си опит в грижата за здравето и енергията на тялото и съзнанието. Ще ни провокира да помислим за мисията в живота ни и как тя има отношение към здравето и щастието ни.

- Мариана Митева ще ни потопи в грижата за красотата на тялото и тази на душата. Ще почерпим вдъхновение за важните житейски избори в унисон с ценностите ни.

- Елена Димитрова - Ангелова ще ни преведе с опитната си експертна ръка на психолог през лабиринта на емоционалната ни интелигентност и ще ни даде безценни съвети за изграждане на устойчивост и вътрешен баланс чрез похватите на енергийната психология.

- Михаил Стефанов ще ни замисли за силата на историите, които си разказваме, как да практикуваме благодарност към себе си и околните и как прошката може да бъде мощен инструмент по пътя към изграждането на хармония в живота ни.

- Карина Карагаева и Нина Владимирова ще ни помогнат да разпознаем менталните си модели, вярвания и ценности. Ще ни екипират с практични инструменти за изграждане на визия за живота напред, поставяне на цели и отключване на промяна.

- Генчо Генчев ще създаде за участниците специална музикална сесия за пълно потапяне в атмосферата на презареждане и почивка.

Очаквайте още медитации, занимания сред природата, отдих край открития басейн и една специална “Игра на живота”, след която ще виждате себе си по нов и още по-вълнуващ начин.

Преживяването е подходящо за:

- Мениджъри и предприемачи
- Фрийлансъри
- Приятелски компании
- Колеги
- Двойки

Пълната програма за ритрийта може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/677735082776957/

А на този линк може да вземете билет за участие с 5% отстъпка. Местата са много ограничени, поради спецификата на мястото. Код: Retreat5
https://tickets.evedo.co/events/travel/recharge-retreat/166/